זו אחת המנות שאני מרבה להכין לבני משפחתי. מתכון כל כך פשוט וקל עם מינימום חומרים אפשר להכינו בשתי דרכים שכל אחת מהן מניבה תוצאה מפתיעה.

חומרים: ל- 6-4 מנות

1 ק"ג נתחי דגים או דגים שלמים לבחריתכם ( דניס, לברק, בורי, בס ועוד…)

מלח ופלפל שחור, גרוס

2 כפות מיץ לימון

ופרוסות לימון

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות או פרוסות

תיבול מתחלף לפי הטעם:

3-2 ענפי רוזמרין או

3-2 ענפי תימין

3-2 פלפלונים אדומים חריפים או שטה

אופן ההכנה: 

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), פורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור.

מניחים את נתחי הדג או דג שלם במרכז התבנית כשהעור כלפי מטה. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את מיץ הלימון ושמן הזית,

מסדרים סביב את פרוסות הלימון, מפזרים את פרוסות השום ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין או התימין והפילפילונים סוגרים את רדיד האלומיניום היטב.

אופים כ 30-40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום,אם הדג שלם פורסים למנות. מגישים חם.

אפשר גם להכין את הדג בצליה:

מניחים את נתח הדג על רשת בתנור, בוזקים עליו מלח, פלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון טרי.

צולים בגריל 20 דקות מכל צד. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים 15 דקות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here