ילדים אוהבים נתחי חזה עוף, לכן זו מנה שהיא חביבה על ילדים וגדולים כאחד. אפשר להכינה גם על בסיס פסטה מעניינת, אורז או גרגרי תירס – כל מה שיקנה לה טעם וצבע.

חזה עוף וירקות מוקפצים

החומרים: ל-6 מנות

500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי 1-1/2 ס"מ

2 כפיות קורנפלור

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 חלבון

2 כפות מים

שמן זית לטיגון

1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקיקות

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות

1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות

3 בצלים ירוקים, חתוכים לקטעים

1/2 כרוב חתוך לרצועות

2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, חתוכות לרצועות

300 גר' אטריות נודלס, מבושלות לפי הוראות היצרן

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל, לפי הטעם

5 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה: 

מערבבים רצועות עוף, קורנפלור, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק,חלבון ומים ומשהים 15 דקות.

מחממים שמן בווק ומטגנים את העוף, כמות קטנה בכל פעם, עד הזהבה. מוציאים לצלחת.

מחממים עוד שמן בווק ומטגנים את הירקות (בכל פעם מוסיפים עוד ירק), אך שומרים על פריכותם.

מוסיפים את העוף, אטריות, כורכום, מלח, פלפל ורוטב סויה. מקפיצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

 

  • טיפסקל

הממהרים יכולים לדלג על השריית רצועות העוף לפני הטיגון.

צילום:דרור כץ

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here