

עוגה נהדרת אפשר להשתמש בבצק עלים קנוי ולאפות או אם רוצים לקצר עוד את זמן ההכנה ניתן לקנות את בצק העלים אפוי ומוכן. במרכולים נמכרים מארזים מיוחדים לעוגת נפולאון או קרם שניט.
החומרים: ל- 22- 25 מנות
1/2 קילו בצק עלים מחמאה
קרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
50 קורנפלור
4 חלמונים
140 סוכר
50 גרם חמאה
1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לקרם פטיסייר- ממיסים את הקורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים וסוכר, וטורפים לתערובת אחידה.
מחממים על להבה את יתר החלב ומקל הוניל- מרוקנים את תרמילי הוניל לתוך החלב, ומשאירים אותו בחלב.
מביאים לרתיחה ומוסיפים שליש עד חצי מהחלב אל תערובת החלמונים, טורפים היטב עד שהסוכר נמס. (השוואת טמ"פ)
יוצקים את כל התערובת לחלב הרותח שנשאר ומערבבים נמרצות תוך כדי בישול על להבה נמוכה מערבבים עד להסמכת המסה, ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד להסמכה.
מסירים מהאש ומעבירים לקערה רחבה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מניחים את השמנת המתוקה בקערת מערבל חשמלי ומקציפים לקבלת קרם יציב וחלק. מקפלים את הקצפת אל קרם פטיסייר בפעם פעמים עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה.
לכנת הבצק-מרדדים את בצק העלים לעלה בעובי 3 מ"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
קורצים 15 עיגולים בקוטר 9 ס"מ ומשאירים את שאריות הבצק מסביב. ( או חותכים לפסים) מכסים את בצק בתבנית בנייר אפיה נוסף ומעליו מניחים מגש נוסף (או משקולת אחרת כמו חומוס שעועית, אורז) בדרך זו מונעים את מהבצק להתנפח.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה. אופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות, הופכים ואופים עוד 20 דקות ב 180 מעלות. מוציאים ומצננים היטב. מפוררים את שאריות הבצק שמסביב לעיגולי הבצק מניחים בקירה בצד.
הרכבת המנה- מניחים בצלחת עיגול בצק עלים, מעליו שמים קרם פטיסייר, מניחים מעל עלה נוסף של בצק עלים ועליו מורחים שכבה שניה של קרם ומעל שיכבה נוספת של בצק עלים.
מורחים מסביב למנה קרם פטיסייר ומדביקים את פירורי בצק העלים. מפזרים מעל אבקת סוכר.
- טיפסקל לעוגה שלמה:
אפשר להכין את עלה הבצק כחטיבה אחת. אופים שלושה עלה בצק בגודל התבנית הרצויה. בתום האפייה חותכים שני עלה בצק לריבועים שווים.
מניחים שכבה בצק אפויה בתבנית, מעלה מורחים קרם ומסדרים מעל את ריבועי הבצק של עלה בצק האפוי, שוב מורחים בקרם ומסדרים שכבת ריבועים הבצקשנותר.
בווזקים מעל אבקת סוכר. בדרך זו קל יהיה לחתוך למנות את העוגה בלי למעוך את הקרם.
המתכון באדיבות קרן קדוש- קפה קדוש ירושלים
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק