

ניוקי מכינים מתפוחי אדמה וקמח. עיבוד נכון של הבצק מקנה ניוקי איכותי. הניוקי מוגש בדרך כלל עם רטבים מעניינים כאן הרוטב קליל המקבל את ניחוחו וטעמו מעלי המרווה.
החומרים: ל- 8 מנות
לניוקי:
2 ק"ג תפוח אדמה
כ-500 גרם קמח מנופה
2 ביצה
1 כף מלח
לרוטב:
200 גרם חמאה
16 עלי מרווה
מלח ופלפל לבן
לעיטור:
200 גרם גבינת פרמג'ן מגוררת
אופן ההכנה:
לניוקי- מחממים תנור ל- 180 מעלות. מפזרים מלח בתבנית אפיה
מניחים על המלח את תפוחי האדמה השלמים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כשעה עד לריכוך.
קולפים את תפוחי אדמה כשהם עדין חמים מניחים בקערה ומועכים במזלג או במעבד מזון ידני, מוסיפים את הביצים וחלק מהקמח.
לשים ביד על משטח מקומח עד קבלת בצק. (על הבצק להיות גמיש וחלק,יכול להיות שלא נצטרך את כל הקמח).
יוצקים מים לסיר גדול מוסיפים כף מלח. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מניחים ליד הסיר קערה עם מי קרח, מעבדים את בצק הניוקי ומעצבים לגליל בעובי 1/2 1 ס"מ חותכים את הגליל לקטעים באורך 2 ס"מ.
מבשלים את הניוקי במים הרותחים עד שיצופו מהשלים מספר שניות ומעבירים אותם אל מי קרח למספר שניות, ומסננים מעבירים לקערה.
לרוטב- מניחים את החמאה בסיר וממיסים על להבה נמוכה מוסיפים את עלי המרווה מתבלים במעט מלח ופלפל .
מוסיפים את הניוקי לרוטב מערבבים ומבשלים כשתי דקות , מעבירים לצלחות אישיות ומפזרים מעל גבינת פרמג'ן מגוררת.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק