מתכונים לניוקי אינם מוסרים הוראות מדויקות כמו מתכונים להכנת עוגה. הם מבוססים על בדיקה תוך כדי העבודה.

מאחר שתפוחי האדמה סופחים מים במידה שונה, תהליך הבישול לא יהיה תמיד זהה, ולכן צריך לבדוק את צמיגות הבצק וגמישותו תוך כדי ההכנה.

 

החומרים: ל-10 מנות ניוקי ול-4 מנות רוטב

לניוקי:

1/2 1 ק"ג תפוח אדמה (רצוי להשתמש בתפוחי אדמה עם קליפה לבנה להם יש אחוז גבוה של עמילן )

7 ביצים

כ- 400 גרם קמח תפוח אדמה ( הכמות יכולה להשתנות לפי כמות המים שסופג תפוח האדמה)

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל לבן גרוס

מעט אגוז מוסקט

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

2 בצלים סגולים פרוסים

2 שיני שום פרוסות

¼ כוס זיתים שחורים –(מומלץ מזן קלמטה) ללא חרצנים, חצויים

כ- 250 גרם עגבניות שרי חצויות

¼ כוס עגבניות מיובשת לחות, חתוכות לרצועות

מלח פלפל

2 זוקוני או קישואים, חתוכים לפרוסות דקות של כ ½ ס״מ

2 כוסות מים, או ציר ירקות, או ציר עוף

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף צלפים

 


מנה אביבית לכבוד פסח
מנה אביבית לכבוד פסח

אופן ההכנה:

להכנת הניוקי- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים עד לשלב בו ניתן בקלות לנעוץ סכין בתפוחי האדמה . מסננים ומניחים בתבנית אפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומייבשים את תפוחי האדמה כ-20 דקות. מסירים את הקליפה (מומלץ להשתמש במגבת להחזקת תפוחי האדמה ).

מניחים בקערה את ״בשר״ תפוח האדמה. ומועכים במועך ידני בלבד למחית.מוסיפים את הביצים והתבלינים. בוחשים ומוסיפים בהדרגה את קמח תפוח אדמה, עד קבלת מרקם מעט בצקי אבל לא קשה מידי.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. על משטח עבודה מגלגלים ומעצבים בכפות הידיים 8 צינורות- גלילי בצק בקוטר של כ 1.5 ס״מ.

חותכים בעזרת סכין או קלף כל רצועת בצק לפיסות קטנות באורך של כ 2 ס״מ. אפשר להכין מיד את המנה, או להקפיא את הניוקי ולהשתמש בהם בהתאם למתכון הנבחר.

להכנת הרוטב – מחממים את השמן במחבת רחבה ומוסיפים את פרוסות הבצלים. מטגנים ומשחימים כ- 4-3 דקות.

מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הפטרוזליה והנוזלים, ומבשלים כ – 5 דקות.

מוסיפים את המים או הציר, ומבשלים עוד 5 -8 דקות על אש בינונית. אם התבשיל מעט יבש, יש להוסיף עוד מעט מים או ציר (1/2-1/4 כוס). מוסיפים את הפטרוזיליה והצלפים.

את הניוקי הקפואים מטגנים בשמן עמוק עד גוון זהוב יפה. מוסיפים לרוטב ומגישים.

 

ניוקי ים תיכוני
ניוקי ים תיכוני

מתכון באדיבות מיכאל כץ,צילומים: אסף קרלה

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here