מתכונים לניוקי אינם מוסרים הוראות מדויקות כמו מתכונים להכנת עוגה. הם מבוססים על בדיקה תוך כדי העבודה.

מאחר שתפוחי האדמה סופחים מים במידה שונה, תהליך הבישול לא יהיה תמיד זהה, ולכן צריך לבדוק את צמיגות הבצק וגמישותו תוך כדי ההכנה.

החומרים ל- 10-  מנות  ניוקי ול- 4 מנות רוטב

לניוקי

1/2 1 ק"ג תפוח אדמה  (רצוי להשתמש בתפוחי אדמה עם קליפה לבנה להם יש אחוז גבוה של עמילן )

7 ביצים

כ- 400 גרם קמח תפוח אדמה ( הכמות יכולה להשתנות לפי כמות המים שסופג תפוח האדמה)

1 כפית  שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל לבן גרוס

מעט אגוז מוסקט

לרוטב עגבניות

1/4 כוס שמן זית

3 בצלי אשלוט פרוסים או ½ בצל יבש

6-4 שיני שום פרוסות

1 קופסה  גדולה של עגבנות מרוסקות משומרות

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 צרור -בוקה גרני (צרור של מספר ענפי מפטרוזיליה, עלי תימין ועלה דפנה כרוכים יחד)

 

ניוקי עגבניות הכי טעים שיש
ניוקי עגבניות הכי טעים שיש

אופן ההכנה: 

להכנת הניוקי- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים עד לשלב בו ניתן בקלות לנעוץ סכין בתפוחי האדמה . מסננים ומניחים בתבנית אפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש  ל-  190 מעלות ומייבשים את תפוחי האדמה כ-20 דקות. מסירים את הקליפה (מומלץ להשתמש במגבת להחזקת תפוחי האדמה ).

מניחים בקערה את ״בשר״ תפוח האדמה. ומועכים במועך ידני בלבד למחית. מוסיפים את הביצים והתבלינים. בוחשים ומוסיפים בהדרגה את קמח תפוח אדמה, עד קבלת מרקם מעט בצקי אבל לא קשה מידי.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. על משטח עבודה מגלגלים ומעצבים בכפות הידיים  8 צינורות- גלילי בצק  בקוטר של כ 1.5 ס״מ.

חותכים בעזרת סכין או קלף כל רצועת בצק לפיסות קטנות  באורך של כ 2 ס״מ.  אפשר להכין מיד את המנה, או להקפיא את הניוקי ולהשתמש בהם בהתאם למתכון הנבחר.

להכנת הרוטב – מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והשום  ומטגנים עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים  את שאר המרכיבים,  מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך.  טעמים ומתקנים תיבול.

מוציאים את עשבי התיבול ומרסקים  את הרוטב למרקם חלק למחצה בממחה מוט. מבשלים את הניוקי במים, ומעבירים אותם אל הרוטב.  מערבבים בעדינות.

מעטרים את המנה בעשבי תיבול או בזיתים שחורים מגולענים.

 

ניוקי ברוטב עגבניות
ניוקי ברוטב עגבניות

צילום: אסף קרלה

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here