מי מאתנו אינו מתלהב למראה עוגות מעוצבות ומדוגמות? עוגות כאלו אשר הן כמעט על גבול האומנות בדיוק בגוונים, במראה, בעיצוב ובטעם הנפלא.

טל כץ תושבת רעננה (אם לארבעה) הפכה תחביב למקצוע אומנותי מיוחד במינו. בדומה לסיפורי אגדות גם כאן מדהים לגלות שאת תחילת דרכה המקצועית החלה בטכניון בחיפה שם למדה הנדסת תעשייה וניהול.

אחרי שעבדה שמונה שנים בענף ההיי-טק הבינה טל שזה לא מספק אותה. והחליטה לשנות קריירה … ההחלטה הייתה ללמוד קונדיטוריה ובמקביל ללימודים פתחה עסק עצמאי לעיצוב עוגות.

את ההתמחות בקישוט עוגות בבצק סוכר רכשה טל כץ במגוון בתי ספר בארץ ובאנגליה.

ביולי 2004 השתתפה טל בתערוכת קישוט עוגות בינלאומית שנערכת פעם ב-4 שנים באנגליה, בה השתתפו מעצבי עוגות מכל העולם.

טל הציגה עוגה בתחרות וזכתה במדליית כסף. במקביל הוציאה לאור ספר המלמד צעד אחר צעד את טכניקות העיצוב לעוגות פאר מיוחדות. ככול שגדלו הפניות לעוגות מיוחדות כך גדל הביקשו ללמוד כיצד להכין עוגות לאירועים מיוחדים.

טל הבינה את הצורך והחליטה לפתוח מקום משלה. "שוגה" סטודיו לעיצוב עוגות ולסדנאות עיצוב. ממקום בכפר מל"ל.

בסטודיו מקפידים על עיצובים מיוחדים ודיוק בגימור עד שלא ניתן להבדיל בין עוגה לעיצוב. במקום מתכננים ומיצרים עוגות חתונה, עוגות לימי הולדת, עוגות לאירועים מיוחדים, ועוגות לארגונים וחברות.

העיצובים מקוריים, חדשניים, מלהיבים ויצירתיים. כל הצד העיצובי אינו בא על חשבון הטעם וגם כאן ישנה הקפדה על אפייה טרייה ושימוש בחומרי גלם משובחים, מה שמבטיח שהעוגות שיוצאות מהסטודיו הן לא רק יפות אלא גם טעימות להפליא.

בסטודיו ניתנים מגוון סדנאות ברמות ותכנים שונים, לאורך כל השנה. הסדנאות מיועדות לכל מי שתחום בצק הסוכר מעניין ומושך אותו: אנשים שלא מכירים בכלל בצק סוכר יכולים להגיע לסדנה הבסיסית "עיצוב בכיף" ולצאת עם עוגה עטופה ומעוצבת.

לבקשתי טל מגישה עוגה מעוצבת לגולשי הפורטל שלי. עיצוב העוגה צעד אחר צעד לקבלת עוגת דבש מעוצבת. מומלץ להכין מראש ולקחת אתכם כתשורה מיוחדת לכבוד החג.

 

עוגת דבש מעוצבת

חומרים: תבנית בקוטר 24

עוגת דבש

6 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

1 כוס תה כהה

1/2 כוס שמן

1 כפית קינמון

קורט ציפורן טחונה

1/2 2 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתייה

4 כפות דבש

סירופ סוכר:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים את כוס התה ומניחים לצינון. מקציפים את החלבונים עם הסוכר

מערבבים בקערה בנפרד מהחלבונים את כל יתר המרכיבים (כולל התה והחלמונים) מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה, אופים בתבנית עגולה עד קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר יבש (כ-50 דקות, אבל צריך לבדוק!)

מניחים את העוגה לצינון על רשת עד שמגיעה לטמפרטורת החדר.

כשהעוגה צוננת לחלוטין מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את המים והסוכר בסיר עד שהסוכר נמס לחלוטין, מנמיכים את האש ומביאים לכדי בעבוע עדין, למשך כ-5 דקות נוספות.

מברישים את העוגה הצוננת בסירופ החם בנדיבות (רק זהירות לא להספיג יתר על המידה!) מניחים שוב להתקרר, ומוציאים מהתבנית.

עיטוף וקישוט העוגה:

מצרכים:

עוגת דבש קוטר 24 ס"מ

קרם לציפוי העוגה (ממרח שוקולד / גנאש שוקולד / ריבת חלב / ריבת פרי וכ')

קורנפלור לרידוד

900 גרם בצק סוכר לבן

100 גרם בצק סוכר ירוק בהיר

מעט בצק סוכר צהוב

מעט בצק סוכר שחור

כוהל 96%

חלבון ביצה

אבקת סוכר

צבע מאכל אדום (ג'ל או אבקה)

צבע מאכל חום (ג'ל או אבקה)

מקלות ציפורן

דבק CMC או מעט מים

ציוד:

סכין חיתוך

בסיס עגול (מעט קשיח) לעוגה, קוטר 29 ס"מ

נייר אפייה

עיפרון 6B (לא רעיל)

קסמי שיניים

פלטה לצבעים

מערוך

חותכן פרח

מכחול דק

טוש צבע מאכל שחור

ציור של שלט ברכה (שבלונה)

שקית זילוף קטנה

מספריים

הכנת העוגה לעיטוף:

מוציאים את העוגה מהתבנית, אם צריך מיישרים את חלקה העליון. הופכים את העוגה על מרכז הבסיס העגול.

מורחים את קרם הציפוי באופן אחיד על העוגה ועל צידיה.

עיטוף העוגה:

לשים בצק סוכר לבן עד שהוא רך וגמיש. יוצרים עיגול גדול מהבצק הלבן, משטחים אותו מעט על מצע של קורנפלור ומרדדים לעיגול בקוטר גדול מעט מסך קוטר העוגה + 2 גבהים + הבסיס.

מקפלים את הבצק על המערוך, מעבירים אותו אל מעל העוגה ומניחים אותו בעדינות כך שיכסה אותה מכל הכיוונים.

מצמידים את בצק הסוכר לעוגה ולבסיס וחותכים את שאריות הבצק מסביב לבסיס.

עיצוב התפוחים:

לשים את הבצק הירוק עד שהוא רך וגמיש. יוצרים כדורים כמספר התפוחים הרצוי, יוצרים שקע בכל כדור עם החלק האחורי של המכחול ונועצים מקל ציפורן.מניחים את התפוחים לייבוש מלא והתקשות.

לאחר שהתפוחים התקשו והתייבשו לחלוטין, צובעים אותם בצבע ירוק ואדום מהולים במעט כוהל.

תפוחי עץ

עיצוב הדבורים:

לשים בצק סוכר צהוב עד שהוא רך וגמיש. יוצרים צורת ביצה לגוף הדבורים.

לשים את בצק הסוכר השחור עד שהוא רך וגמיש ומרדדים אותו.

חותכים פסים דקים מבצק הסוכר השחור ומדביקים במרווחים על גוף הדבורה. מרדדים מעט בצק סוכר לבן וקורצים ממנו פרח בעזרת החותכן. חותכים מהפרח זוגות כנפיים ומדביקים לגוף הדבורים.

יוצרים עיגולים לבנים קטנים ומדביקים אותם כעיניים. במרכז כל עין מציירים נקודה בעזרת טוש אכיל שחור.

עיצוב הדבורה

עיצוב השלט:

מרדדים בצק סוכר לבן לעובי של כחצי ס"מ. מעבירים את השבלונה של צורת השלט לבצק המרודד, וחותכים את צורת השלט מתוך הבצק. מניחים את השלט בצד לייבוש מלא והתקשות.

מעתיקים אל השלט ברכה בעיפרון אכיל 6B ע"י העתקת הכיתוב בכתב מראה (הפוך), הצמדת הכיתוב אל השלט (עם העיפרון בצד התחתי) ולחיצה אל הבצק, כך שהכיתוב יעבור אל הבצק וייראה נכון.

מכינים רויאל אייסינג (מערבבים היטב את חלבון הביצה עם אבקת הסוכר עד לבלילה אחידה וצמיגית משהו).

צובעים מעט מהרויאל בצבע מאכל אדום, מעבירים לשקית זילוף קטנה, סוגרים אותה וחותכים בחלקה

התחתון פתח דק.

עוברים עם הרויאל האדום על האותיות. מזלפים קו אחיד סביב הקונטור של השלט. מניחים את השלט בצד לייבוש מלא נוסף.

עיצוב הדבש:

מדללים את שארית הרויאל במעט מים ומוסיפים צבע מאכל חום.

שופכים את הרויאל בזהירות במרכז העוגה.

הכנת הדבש וציפוי

הרכבת העוגה:

מניחים את השלט היבש במרכז העוגה על גבי שלולית ה"דבש".

השלט

מניחים את התפוחים והדבורים על גבי הרויאל.

מיקום הדבורה

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here