שעועית בשני צבעים המהווה תוספת מעניינת מהמטבח הבלקני. היא יכולה להיות סלט פותח ארוחה או מנה עיקרית בארוחת ערב קלילה. תמצאו בה ביצים, אנשובי וצלפים שהופכים אותה לתוספת מיוחדת.

 

החומרים: ל- 6-4 מנות

2 כוסות שעועית אדומה ולבנה מעורבת מושרים במים יום קודם

1 כפית מלח

3 כפות חומץ

1 בצל סגול ,פרוס דק

1 בצל יבש, פרוס דק

2 כפות צלפים

1 כוס זיתים שחורים מגולענים (קלמטה)

1/2-3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

1 קופסת אנשובי מסוננת לא הכרחי )

3 ביצים קשות חתוכות לרבעים

3 עגבניות חתוכות לרבעים

 

אופן ההכנה: 

מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה ,מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע עד שהשעועית רכה אך מוצקה.

מסננים ומעבירים לקערה מתבלים במלח וחומץ, מוסיפים את הבצלים, הצלפים, הזיתים והפטרוזיליה מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

מעבירים לצלחת הגשה מעטרים בעגבניות ביצים ואנשובי

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here