אם אתם אוהבים גבינה ושוקולד זו העוגה עבורכם. קבלו מתכון לעוגה עשירה, מושקעת ומתאימה בעיקר לאירועים חגיגיים. אומנם ההכנה מורכבת אך התוצאה שמתקבלת שוות את המאמץ והפינוק גדול. חשוב לקרוא את ההוראות בעיון לפני שניגשים להכנה.

לתבניות: 2 קפיציות בקוטר 26 ס"מ, האחת משומנת ומקומחת ואחתמרופדת בנייר אפייה, משומן

לבצק א':

1/2 כוס סוכר

1 חלמון

200 גרם חמאה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

3/4 2 כוסות קמח, מנופה

לבצק ב':

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 כוס קמח, מנופה

למריחה:

3 כפות ממרח נוגט או ממרח שוקולד או ריבת מישמש

נייר אפייה

למלית:

75 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס אבקת סוכר

3 כפות מים

1 שקית ג'לטין (14 גרם)

3 חלמונים

2 גביעים גבינה לבנה, 5% שומן (500 גרם)

1/4 כפית תמצית רום

1 כף ליקר שוקולד

2 מיכלים שמנת מתוקה

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

1/3 מיכל שמנת מתוקה

לעיטור:

150 גרם שוקולד מריר, מגורר

3 כפות תלתלי או פסי שוקולד

מעט אבקת קקאו, מנופה

אופן ההכנה:

להכנת בצק א- מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח, ומעבדים. מוסיפים את הקמח, ומעבדים לבצק אחיד (אין ללוש יותר מדי). שומרים במקרר כ-20 דקות.

משטחים את הבצק בתחתיתה של התבנית הקפיצית, דוקרים במזלג ומשהים כ-10 דקות במקפיא. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות צ'. אופים את הבצק כ-20 דקות, ומצננים.

להכנת בצק ב – מקציפים את הביצים במהירות גבוהה. תוך הוספת הסוכר, הווניל והמלח, וממשיכים לערבל לקציפה בהירה ואוורירית. מקפלים את הקמח אל הקציפה.

מעבירים את עיסת הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותה לעיגול בעובי 0.5 ס"מ. אופים בחום-בינוני גבוה כ-10 דקות, עד שהבצק יקבל גוון חום-זהוב. מצננים.

משאירים את בצק א' בתבנית, ומורחים אותו בממרח נוגט /שוקולד או ריבת משמש. מכסים בבצק ב'.

להכנת המלית- שמים בסיר קטן את החמאה, השוקולד והסוכר, ומציבים אותו על סיר עם מים חמים (אמבט מרים) אפשר להמיס גם במיקרוגל. בוחשים עד שהחמאה והשוקולד יימסו.

בקערית מערבבים את המים והג'לטין ובוחשים עד שיימס. מוסיפים את הג'לטין לתערובת השוקולד, בוחשים, מצננים וטורפים פנימה את החלמונים, בבחישה רצופה.

מעבירים לקערה רחבה את בלילת השוקולד, ומקפלים לתוכה בעדינות את הגבינה, הרום והליקר לקבלת בלילה אחידה. מקציפים במערבל את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים גם אותה אל בלילת השוקולד, לקבלת עיסה אוורירית.

יוצקים את המלית על העוגה שבתבנית, ומחליקים את פניה. מקררים כ-3 שעות, עד שתתייצב.

להכנת הציפוי- מחממים בסיר כפול את השוקולד הלבן עם השמנת, ובוחשים עד שהשוקולד יימס. מצננים, תוך בחישה, ולפני שהציפוי נקרש יוצקים אותו על פני העוגה הקרה. מקררים עד שהציפוי ייקרש כליל.

לפני ההגשה, משחררים את העוגה מהתבנית ומצפים את הדפנות בשוקולד המגורר. מעטרים גם את פני העוגה בפירורי שוקולד או בתלתלי שוקולד.

 

  • טיפסקל

רוצים לקצר ?

השתמשו בבצק תופין או אחר, קנוי.

  • טיפסקל

מה זה נוגט?היכן קונים?

נוגט או אבקת נוגט אפשר לקנות בכל החנויות המתמחות והמקצועיות . הנוגט עשוי מאגוזי לוז, נפלא במלית או בעיטור עוגות.

אפשר לקנות כמות של אבקת נוגט וליצור בבית ממרח נוגט כשצריכים מערבבים אבקה נוגט 1/2 כוס עם 1-2 כפות שמן לקבלת המרקם הרצוי.

צילום: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here