דובשניות, עוגיות שחומות דחוסות ומתפקעות. בוודאי תמצאו שלל מתכונים וגרסאות שונות ומגוונות להכנתן.

יש המכינים אותן עם חמאה, מרגרינה ובגרסה הבריאותית עם שמן אפילו שמן קוקוס. שילובים מעניינים של קמח רגיל לבן, מלא או שילוב של מספר קמחים . והיום לרגשי הגלוטן אפשר להחליף כל קמח נטול גלוטן המחליף את הקמח  אחד לאחד.

במתכון שלפניכם תמצאו אפשריות שילוב בין סוגי גרסאות ואתם מוזמנים להכין את הדובשניות שלכם בדרך ובטעם הרצוי לכם.

עוגיות דבש / דובשניות

החומרים: ל- 40-50 יחידות

100 גרם חמאה רכה (או כ-80 גרם שמן קנולה)

1/4 כוס סוכר (50 גרם )

1/4 כוס סוכר כהה( 60 גרם)

3 כפות דבש (60 גרם)

2 כפות סילאן (40 גרם)

1 ביצה

2 כוסות קמח (280 גרם) אפשר קמח שיפון או חצי מלא חצי שיפון או חצי מלא חצי רגיל

1/4 כפית מלח

1/4 כפית ג'ינג'ר יבש או קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1 כפית סודה לשתייה או כפית גדושה של אבקת אפייה (אפשר לשלב ביניהם)

 

אופן ההכנה: 

שמים בקערת מערבל את החמאה או השמן ומערבלים באיטיות תוך הוספת הסוכר, הסוכר הכהה, הדבש, הסילאן והביצה מערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מוסיפים בהדרגה תוך ערבל את הקמח (או שילוב של שני קמחים ) המלח, התבלינים, סודה לשתייה או אבקת אפייה מערבלים לקבלת בצק אחיד.

מרטיבים את כפות הידיים. נוטלים מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ . מכינים שתי קעריות באחת סוכר ובשנייה אבקת סוכר. מגלגלים את כדורי הבצק בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר ומסדרים ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 10 -11 דקות ,העוגיות מתפקעות מוציאים על רשת ומצננים שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

  • טיפסקל להצלחה

שימוש יתר בדבש או סילאן יכהה את העוגייה, הטעם יהיה דומיננטי בהתאם לתבלין בו תשתמשו, ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן.

גם הקישוט לובש ופשוט צורה …

אפשר לגלג את הדובשניות בסוכר ואחר כך באבקת סוכר, אפשר בסוכר מתובל בקינמון, או לאפות אותן ובעדן חמות לבזוק עליהן אבקת סוכר.

אפשר לשלב בבצק אגוזים שונים או שקדים טחונים או גרוסים בערך חצי כוס .

והכי הכי חשוב שימו לב לזמן האפייה רצוי לאפות לא יותר מ-10 -11 דקות ברגע שהעוגיות מתבקעות חכו קצת בערך דקה והוציאו את התבנית מהתנור. הניחו על רשת וצננו.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here