

לפניכם מתכון לסלסילות קדאיף ממולאות גלידת פיסטוק עם פיסטוקים מקורמלים ורוטב וניל
רעיון מצוין להגיש קינוח מרשים לאורחים רבים, כשאת הכול מכינים יום קודם.
קונים את סלסילות הקדאיף בקונדיטוריה מזרחית וגלידת פיסטוקים יש בכל גלידרייה טובה. מכינים את רוטב הווניל והפיסטוקים המקורמלים יום קודם. מה שנשאר הוא להרכיב את המנה ביום האירוח.
אם אי אפשר להשיג סלסילות קדאיף, אפשר להגיש את הקינוח גם בסלסילות מרנג קטנות, שניתן להשיג בקונדיטוריה טובה. מי שלא רוצה להכין פיסטוקים מקורמלים, יכול להשתמש באגוזי פקאן מסוכרים, או בשקדים מסוכרים שניתן להשיג בכל מרכול.
החומרים: ל-8 מנות
לרוטב וניל:
6 חלמונים
3/4 (כוס (150 גרם xוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קורנפלור
1/2 1 (375 מ"ל) כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
לפיסטוקים מקורמלים:
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות מים
200 גרם פיסטוק חלבי מקולף
להגשה:
8 סלסילות קדאיף במילוי שקדים או פיסטוקים (להשיג מוכנות בקונדיטוריות מזרחיות)
8 כדורים (400 גרם) גלידת פיסטוקים, או גלידת וניל
להכנת רוטב הווניל – שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, תמצית הווניל והקורנפלור וטורפים 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. שמים בסיר את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השמנת החמה לקציפת החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך (אסור להרתיח את התערובת). מכבים ובוחשים עוד מספר דקות.
מעבירים את הרוטב לקערה אחרת דרך מסננת רשת צפופה ומצננים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים (במקרר) לפחות 3 שעות ואפשר במשך לילה.
להכנת הפיסטוקים המקורמלים- פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. שמים במחבת את הסוכר והמים, ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר הופך לקרמל זהוב בהיר.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים כך שיצופו בקרמל. מכבים, יוצקים על נייר האפייה לשכבה אחידה ומפרידים בין הפיסטוקים בעזרת שתי כפות. לאחר שהפיסטוקים הצטננו היטב, מפרידים ביניהם ביד.
להרכבת המנה- מניחים מרכזה של צלחת שטוחה וגדולה מרוטב הווניל, שמים במרכז סלסילת קדאיף ובתוכה כדור גלידה, מפזרים מעל ומסביב פיסטוקים מקורמלים ומגישים.
המתכון מתוך הספר "מתכונים שאספתי בדרך" -בני סיידא
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק