הסיפור שחובק את המתכון הוא: אגדה מספרת כי גבינת המוצרלה הראשונה נוצרה במפעל קטן בדרום איטליה, כאשר מעט חלב בופאלו נשפך לתוך כד מים רותחים ויצר גבינה טעימה.

מקור הגבינה בחבל קמפניה בדרום איטליה, היא עשויה מחלב בופאלו לא מפוסטר ולכן חיי המדף שלה קצרים והיא בשיא טעמה כשהיא טרייה מאוד. עם השנים התפתחו טכניקות פיסטור וקירור שאיפשרו לגבינה חיי מדף ארוכים יותר, ולכן ייצור הגבינה התפשט אל אזורים אחרים באיטליה ובעולם.

עד היום מייצרים בחבל קמפניה את הגבינה לפי טכניקות ייצור מסורתיות, שעוברות זה שנים רבות מדור לדור. חלב הבופאלו עשיר בשומן ובחלבון החלב.

החלב המוחמץ והמוצק עובר תהליך של ייבוש במתקן צנטריפוגה, וכתוצאה מכך נוצרים חלקי גבינה קטנים הנטבלים במים חמים ומרקמם הופך דומה לזה של גומי.

לשים את אותם חלקיקי גבינה לגוש גדול, שאותו ניתן לחתוך לכדורים בגדלים שונים. משרים את הכדורים במי מלח עד לשיווק. בארץ אפשר למצוא מוצרלה מחלב בופאלו ומחלב בקר, עדיף להשתמש במוצרלה בופאלו הכי טרייה שיש.

החומרים: ל-6 מנות

6 כדורי מוצרלה בופאלו טרייה (כ-100 גרם כל כדור)

6 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

400 גרם עגבניות שרי מסוגים שונים, חצויות

100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

1 פלפל חריף, קלוי, קלוף וקצוץ

1/2 כוס עלי בזיליקום, קרועים

2 בצלים ירוקים, קצוצים

1 בצל אדום, חצוי ופרוס דק

2 כפות לימון כבוש, קצוץ

1 כוס קרוטונים איכותיים

חומץ בלסמי (לפי הטעם)

אופן ההכנה: 

קורעים את כדורי הגבינה לפיסות בינוניות ושמים בקערה. מטפטפים מעל 3 כפות משמן הזית, מתבלים במלח גס ופלפל ומערבבים.

שמים בקערה אחרת את יתר החומרים, מתבלים במלח ופלפל גס, בשמן הזית הנותר ובחומץ הבלסמי. מערבבים בעדינות.

מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומניחים מעל את פיסות המוצרלה. מגישים עם פוקצ'ה חמה

 

המתכון מתוך הספר – "מתכונים שאספתי בדרך " -בני סיידא. צילום : פיליפ מטראי

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here