

לפניכם מתכון לפתיתים פיקנטיים מתוצרת בית מוכרים במטבח הטריפולטני בשם דוּוִידָה. המדובר בפתיתים קטנטנים ומכינים אותם בבוקר צום תשעה באב. פתיתים אלה הוכנו גם במטבח התוניסאי, שם נקראו "חְלָלֶם".
ה"חללם" משלבים קמח וסולת, והם קצת יותר גדולים מה"דווידה" הטריפוליטניים, אך שניהם היו עשויים לפי אותו עיקרון: הנשים ישבו סביב השולחן והכינו כמות בצק גדולה, וממנה יצרו פתיתי בצק קטנטנים בצורת גרגירי חיטה ובגודל כ-1/2 ס"מ.
תחילה לקחו חתיכת בצק קטנה ומוללו אותה בין שתי אצבעות עד שעיצבו גרגירים עבים יותר. את הפתיתים הניחו על יריעת בד רחבה או על מגש מקומח במעט קמח או סולת, והשאירו לייבוש בשמש. כאשר הפתיתים התייבשו מספיק, הכינו את התבשיל אשר הוגש בתום הצום.
פסטה תוצרת בית – חְלָלֶם, דוּוִידָה
החומרים: לכ- 8-10 מנות
לפתיתים:
גרסה 1
2 כוסות קמח, מנופה
1 כפית מלח
2 כפות שמן
1 כוס מים
גרסה 2
2 כוסות סולת
1/4 1 כוסות קמח, מנופה
3 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1/2 – 1 כוסות מים (בהתאם לספיגת הבצק)


אופן ההכנה:
להכנת בצק הפתיתים: מכינים אחת מגרסאות הבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים אליו את המלח, השמן והמים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
נוטלים מעט מהבצק ומגלגלים לרצועות דקות. את הרצועות מגלגלים באצבעות תוך כדי מתיחתן, ומגלגלים את החתיכות הקטנות באצבעות עד שנוצרים מהן פתיתים קטנטנים, עגולים, חרוטים או אליפסיים.
מניחים את הפתיתים על מגשים מקומחים קלות ומשאירים לייבוש. הם מתגבשים ומתקשים. מכינים תבשיל פיקנטימתכון לפתיתים עם מרגז/ חללם בלמרגז עם מרגז נקניק תוצרת בית / מֶרְגָז
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק