לפניכם מתכון לפתיתים פיקנטיים מתוצרת בית מוכרים במטבח הטריפולטני בשם דוּוִידָה. המדובר בפתיתים קטנטנים ומכינים אותם בבוקר צום תשעה באב. פתיתים אלה הוכנו גם במטבח התוניסאי, שם נקראו "חְלָלֶם".

ה"חללם" משלבים קמח וסולת, והם קצת יותר גדולים מה"דווידה" הטריפוליטניים, אך שניהם היו עשויים לפי אותו עיקרון: הנשים ישבו סביב השולחן והכינו כמות בצק גדולה, וממנה יצרו פתיתי בצק קטנטנים בצורת גרגירי חיטה ובגודל כ-1/2 ס"מ.

תחילה לקחו חתיכת בצק קטנה ומוללו אותה בין שתי אצבעות עד שעיצבו גרגירים עבים יותר. את הפתיתים הניחו על יריעת בד רחבה או על מגש מקומח במעט קמח או סולת, והשאירו לייבוש בשמש. כאשר הפתיתים התייבשו מספיק, הכינו את התבשיל אשר הוגש בתום הצום.

פסטה תוצרת בית – חְלָלֶם, דוּוִידָה

החומרים: לכ- 8-10 מנות

לפתיתים:

גרסה 1

2 כוסות קמח, מנופה

1 כפית מלח

2 כפות שמן

1 כוס מים

גרסה 2

2 כוסות סולת

1/4 1 כוסות קמח, מנופה

3 כפות שמן

1/4 כפית מלח

1/2 – 1 כוסות מים (בהתאם לספיגת הבצק)

 

מניחים על מגש ומייבשים מספר שעות

אופן ההכנה: 

להכנת בצק הפתיתים: מכינים אחת מגרסאות הבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים אליו את המלח, השמן והמים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

נוטלים מעט מהבצק ומגלגלים לרצועות דקות. את הרצועות מגלגלים באצבעות תוך כדי מתיחתן, ומגלגלים את החתיכות הקטנות באצבעות עד שנוצרים מהן פתיתים קטנטנים, עגולים, חרוטים או אליפסיים.

מניחים את הפתיתים על מגשים מקומחים קלות ומשאירים לייבוש. הם מתגבשים ומתקשים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here