כמעט כל סעודה חגיגית ובעיקר בחגים המרכזיים, בראש השנה ופסח שמור מקום של כבוד לדגים הממולאים. את הגעפילט פיש תמצאו בגרסאות שונות בכל מטבחי מרכז אירופה.

הדגים מופיעים בשתי גרסאות שונות אלו המוגשים כקציצות המבושלות בציר דגים. והשנייה פרוסות דגים שממלאים אותן בדג טחון ומבשלים בציר דגים.

הדגים מוגשים כמנה ראשונה. טעמם מפולפל, מלווה במעט מתיקות.

 

החומרים: לכ 10-8 מנות

לקציצות:

1 דג קרפיון במשקל 1.25 ק"ג

2 בצלים בינוניים

1 פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה היטב

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

1/2 כפית מלח

2 כפיות סוכר (או פחות לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור

לציר הדגים:

1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 2 כוסות מים

2 עלי דפנה

 

אופן ההכנה: 

מנקים היטב את הדג, פורסים ומסלקים את העור והאדרות. טוחנים את בשר הדג (אפשר לבקש בחנות הדגים להכין לכם את הדג טחון או לקנות במרכולים את הדג טחון ומוכן).

יחד עם פרוסת הלחם והבצל ומניחים בקערה רחבה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם.מתבלים במלח,בסוכר ובפלפל שחור. בוחשים לקבלת עיסה אחידה.

בידיים רטובות צרים מן העיסה קציצות מאורכות.מכינים ציר דגים ומבשלים בו את הקציצות.

בפסח- מחליפים את הלחם ופירורי הלחם ב-3-4 כםות קמח מצה.

להכנת ציר הדגים – יוצקים את המים לסיר רחב. מוסיפים את פרוסות הגזר והבצל ומבשלים כ- 15 דקות מוסיפים את התבלינים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.

מצננים ומסדרים את קציצות הדגים על צלחת הגשה מעטרים כל קציצה בפרוסות גזר.

מגישים לצד הדגים את החזרת -חריין.

 

גרסה ב' – געפילטע פיש / פרוסות דגים ממולאות

גרסה נוספת להכנת געפילטע פיש מהמטבח המזרח אירופאי. הפעם פרוסות דגים ממולאות בדג טחון מתובל.

קרפיון שלם במשקל 1 ק"ג

2 בצלים בינוניים

2 פרוסות לחם לבן, שרויות במים וסחוטות

3-4 ביצים

1 כף שמן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 -1 כף סוכר

לציר הדגים:

1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 2 כוסות מים

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

מנקים את הדג ופורסים אותו לפרוסות, מפרידים את בשר הדג מן האידרות והעור.

טוחנים את בשר הדג עם הבצלים והלחם. מוסיפים לתערובת זו את הביצים ואת השמן ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מערבבים היטב.

ממלאים בעיסה את החללים שבין העור והאדרות וכן את החלל הבטן שבפרוסות .

להכנת ציר הדגים – יוצקים את המים לסיר רחב. מוסיפים את פרוסות הגזר והבצל ומבשלים כ- 15 דקות מוסיפים את התבלינים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הדגים הממולאות ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.

מצננים ומסדרים את פרוסות הדגים על צלחת הגשה מעטרים כל קציצה בפרוסות גזר. מגישים לצד הדגים את החזרת -חריין.

  • טיפסקל

אפשר להשתמש בשני דגי קרפיון במשקל 1 ק"ג בדג אחד משתמשים להכנת המילוי כמו במתכון קציצות דגים.

את הדג השני חותכים לאורך, מסלקים את הפנים ( או קונים נקי ) ממלאים במלית המוכנה ופורסים לפרוסות מכינים ציר דגים ומכניסים את הפרוסות לבישול בציר הדגים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here