אין כמעט ארוחה אשר גרגרי האורז לא משולבים בה בצורה כזו או אחרת. לקראת החגים קבלו מתכון קל להכנה לגרגרי אורז לבן בתוספת מפנקת של אגוזים, צימוקים ורצועות בצל מטוגנות.כל אלו מעשירים ומלבישים את גרגרי האורז הלבנים בלבוש חגיגי ומעניין.

 

החומרים: ל- 6-8 מנות

לאורז:

מעט שמן לטיגון

2 כוסות אורז פרסי, נקי ושטוף

1/2 כפית מלח

4 כוסות מים רותחים

לתוספת:

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקיקות

100 גרם שקדים מולבנים

50 גרם  צימוקים

50 גרם אגוזי פקאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס דבש

3-4 כפות מים

 

אופן ההכנה: 

האורז – מטגנים את האורז בשמן עד הזהבה. מוסיפים מלח ומערבבים.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים כדקה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.

התוספת-מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את רצועות הבצלים ומאדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומבשלים במשך 6-5 דקות על להבה נמוכה-בינונית. מעבירים לכלי הגשה ומניחים לצד האורז הלבן.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here