עוגיות סבתא אסתר איני יכולה להתחיל ולספור כמה סוגי עוגיות הכנתי בחיי. עוגיות מורכבות, מסובכות, ממולאות, מקופלות, מגולגלות,

מעוצבות, ממולאות ובשלל מליות, אך תמיד אני מוצאת עצמי חוזרת בגעגוע אל העוגיות של אימי אסתר ז"ל.

כשאני מכינה אותן, כמו עכשיו, אני מרגישה כאילו שהיא כאן איתי, עוטפת את הבית בניחוח המזהר המתפשט בבית בשעת האפייה.

בדיוק אותו הניחוח שקיבל את פניי כשנהגתי לבקרה והיא הגישה לי כוס תה מהביל ולצידה הכעכ ובחצי חיוך מתנצל

אומרת "לא הכנתי עוגה יאה בינתי, אבל יש כעכ"… היו אלה עוגיות הכי פשוטות, והכי טעימות הן חבקו בתוכן אהבה ורוך שרק אמא יכולה להעניק.

קבלו ממני באהבה  גדולה את המתכון לעוגיות סבתא אסתר ז"ל (אמא שלי) עם המון געגועים. הזמן חולף (ארבע שנים  מאז שהלכת מאיתנו)  אמא יקרה שלי ואני כל כך מתגעגעת ….

לאמי אסתר ז"ל היו שלל גרסאות ומתכונים לעוגיות הללו שתמיד החזיקה בקופסאות פח סגורות היטב. לפניכם מתכון נוסף ובגרסה אחרת להכנת עוגיות סבתא.

אצלנו הן נקראות עוגיות סבתא אסתר הקטנה אסתר "הקטנה" La petite Ester.

בכל סוג של עוגייה השילובים והתבלינים משתנים כאן למשל השימוש הוא בתבלין המזהר הנותן ניחוח מאוד אופייני לעוגיות אלו, בנוסף לגרגרי שומשום והשקדים טחונים מקבלים עוגיות פריכות ונפלאות.

עוגיות ארוזות
עוגיות סבתא אסתר

החומרים: ל כ- 50 עוגיות

5 ביצים מס' 2

1/2  1 כוסות סוכר

1 כוס שמן קנולה

קליפה ומיץ מלימון בינוני

2-3 טיפות מי תפרחת הדרים – מזהר

3 שקיות אבקת אפייה

1/2 כוס שקדים או אגוזים טחונים דק

3/4 כוס גרגרי שומשום

1/2 1 כפות גרגרי שומר

1 ק"ג קמח מנופה

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את הביצים וטורפים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיץ הלימון, קליפת הלימון ואבקת האפייה.

טורפים עד קבלת בלילה תפוחה ואוורירית (אפשר להכניס הכול לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ- 4-5 דקות ).

מוסיפים את השקדים הטחונים דק , גרגרי השומשום ,גרגרי השומר  והקמח בהדרגה , תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק .

מידת הצורך אפשר להוסיף  מעט  קמח  או מיץ  תפוז(תלוי בגלוטן המצוי בקמח –לכן חשוב מאוד

להוסיף את הקמח בהדרגה תוך לישה או במערבל או בידיים) לשים לקבלת בצק רך וגמיש.

נוטלים מעט מהבצק מגלגלים לרצועה ארוכה ומעצבים עוגיות – עגולות –כעך, כרוכות  כמו-לולעה,  רצועות כמו "אצבעות".

מסדרים את העוגיות ברווחים על תבנית תנור משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'  כ-25-30 דקות , לקבלת עוגיות בגוון זהבהב בהיר.

מוציאים מהתנור מצננים היטב ומאחסנים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

אל צרור העוגיות הוצמד המתכון

חשבתי  על דרך מקורית לכבד את זכרה של אימי ובחרתי בדרך שבה אני כי מזוהה. בחרתי להכין את העוגיות שלה בדיוק.

בתום האפייה ארזתי אותן בשקיות צלופן  אליהן צרפתי את המתכון וקשרתי בסרט. הגשתי  אותן בתום האזכרה לכל אחד מבני המשפחה.

טיפסקל

העוגיות נפלאות כמו שהן אך אפשר לגוון את העוגיות 1/4 כוס  צימוקים, אפשר להחליף את השקדים

באגוזי פקאן או אגוזי מלך  להמיר 1/4 כוס שמן במיץ תפוזים.

 

להאזנה  לשיר שמלווה אותנו במשפחה  פטיט ממו – אמא קטנה של לואיגי'

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here