

משקה שקדים אופייני למטבח התוניסאי מוגש בדרך כלל בשמחות. לטעמי נהדר להגישו בעיקר בימי הקיץ החמים. מכינים את השקדים כתמצית מרוכזת הנמזגת לכוס ומוסיפים לה מים קרים. המשקה המתקבל דומה לחלב וטעמו וריחו מרעננים מאוד
החומרים: לבקבוק יין קטן
3/4 1 כוס (200 גרם) שקדים
30-40 גרם שקדים מרים
6 כוסות מים
3/4 3 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
משרים את שני סוגי השקדים במים חמים כעשר דקות. מסלקים את קליפות השקדים ומניחים בצלחת שטוחה.
טוחנים את השקדים בממחה עם כוס מים אחת. מניחים את הבלילה על פיסת גזה וסוחטים היטב את הנוזלים לקערה עמוקה.
חוזרים על פעולת הטחינה בממחה בתוספת 1 כוס מים פעמיים וסוחטים שוב אל קערת הבלילה (סה"כ שלוש טחינות עם שלוש כוסות מים – שלוש סחיטות).
מעבירים את מי השקדים הסחוטים אל סיר רחב. מוסיפים את שלוש כוסות המים שנותרו, בוחשים היטב ומבשלים על אש נמוכה.
מוסיפים את הסוכר ואת תמצית השקדים ובוחשים היטב כ-15 דקות, עד שנוצר קצף בנוזל. מסירים מייד מהאש.
מצננים היטב את משקה השקדים ויוצקים אל בקבוק גדול. שומרים במקרר.
יוצקים כשלוש כפיות מתמצית השקדים לכוס ומוסיפים מים.
* בשאריות השקדים אפשר להשתמש כתוספת לעוגות ועוגיות.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק