זה הזמן לרעננות ולפשטות. בימים אלו לאף אחד מאיתנו אין חשק להיכנס למטבח ובטח לא להפעיל את התנור שיפיץ חום מיותר. היות והתנור שובת בתקופה זו, או יותר נכון אנחנו משביתים אותו, גם אופן ההכנה למאכלים ולתבשילים מקבל תפנית. ומבלי שהתכוונו הכול קורה מעצמו ובמטבח לא תמצאו עוד מטעמים מורכבים, לא עוד מאכלים כבדים ודשנים. חום יולי אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין, העשוי עם שפע ירקות ופירות טריים רעננים המצויים בשווקים. נתחיל עם מבחר משקאות קרים טעימים במיוחד.

משקה מנגו, קינמון וזנגביל

משקה מצוין ומפתיע. אפשר להגישו צלול או לרסק מנגו בשל ולהוסיפו למשקה.

החומרים: (ל-8-6 מנות)

2 שקיות תה רגיל או חליטת מנגו וג'ינג'ר

8 כוסות מים קרים

1 תפוז, חתוך לפרוסות

1 מנגו בשל, חתוך לקוביות

2 כוכבי אניס

1 מקל קינמון גדול או 2 קטנים

2 חתיכות זנגביל (ג'ינג'ר) מסוכר או 5 פרוסות דקות זנגביל

4 כפיות סוכר או 3 כפיות דבש או ממתיק (לא הכרחי)

ענף של לואיזה או רוזמרין (לא הכרחי)

אופן ההכנה:  

מניחים בכלי את שקיות התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ומחכים לפחות חמש דקות למיצוי.

מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול. יוצקים את המים הקרים. במידה ומעוניינים במתיקות, זה הזמן להוסיף מעט סוכר או דבש או סילאן או ממתיק דיאטטי. מערבבים היטב ומוסיפים את פלחי התפוז, קוביות המנגו, כוכבי האניס, מקל הקינמון, הזנגביל המסוכר או פרוסות זנגביל טרי. אפשר להוסיף ענף של לואיזה או רוזמרין. מוסיפים כוס של קוביות קרח או קרח גרוס, מחכים כחמש דקות קודם למזיגה לכוסות. מגישים קר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם משקה צונן במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

משקה מנגו

 

משקה פירות טריים

החומרים: (ל-8-6 מנות)

2 שקיות תה או 5 שקיות חליטת אפרסק

8 כוסות מים קרים

1 שזיף אדום בשרני, חתוך לפלחים או פרוסות

1 אפרסק, חתוך לפלחים או פרוסות

1 כוס ענבים ירוקים

1/2 תפוח עץ ירוק או אדום, חתוך לפרוסות

1/2 אגס פרוס

2 כפיות דבש (לא הכרחי)

1/2 לימון, פרוס דק

1 כוס עלי לואיזה ונענע

2 עלי לימונית או למון גראס

אופן ההכנה:

מניחים בכלי את שקיות התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ומחכים לפחות חמש דקות למיצוי התמצית מהשקיות.

מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול ויוצקים מים קרים. במידה ומעוניינים במתיקות נוספת, זה הזמן להוסיף מעט סוכר או דבש או סילאן או ממתיק דיאטטי. מערבבים היטב ומוסיפים את כל הפירות החתוכים. מערבבים ומוסיפים את פרוסות הלימון, ענפי הלואיזה, הנענע, הלימונית או הלמון גראס. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מוסיפים כוס קוביות קרח, מערבבים ומחכים כחמש דקות קודם למזיגה לכוסות.

 

משקה פירות

 

לעוד טעמים היכנסו:

משקה פירות יער

משקה לימונים/ למונענע

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here