להגיש קר – כולנו מודעים לחשיבות השתייה בקיץ, אבל מי אמר שחייבים להסתפק רק במים? קבלו מבחר משקאות צוננים לימים החמים 

זה הזמן לרעננות ולפשטות. בימים אלו לאף אחד מאיתנו אין חשק להיכנס למטבח ובטח לא להפעיל את התנור שיפיץ חום מיותר. היות והתנור שובת בתקופה זו, או יותר נכון אנחנו משביתים אותו, גם אופן ההכנה למאכלים ולתבשילים מקבל תפנית. ומבלי שהתכוונו הכול קורה מעצמו ובמטבח לא תמצאו עוד מטעמים מורכבים, לא עוד מאכלים כבדים ודשנים. חום יולי אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין, העשוי עם שפע ירקות ופירות טריים רעננים המצויים בשווקים.

אם נושבת מעט בריזה המרפסת הופכת למקום האירוח הכי כיפי. או אז אנו נערכים עם שפע מנות קלילות, מהירות הכנה ונאות למראה, המושכות אותנו ואת בני המשפחה אל המקום הכי צונן בערבי הקיץ החמים. ובזמן האירוח לצד האוכל אנחנו לא שוכחים את המשקאות, שגם הם מקבלים טוויסט קייצי מעניין.

המודעות לבריאות הביאה את היצרנים להוסיף על המשקאות הקלים והמוגזים גם מים בטעמים שונים. אבל כמו שאני תמיד אומרת: למה לקנות אם אפשר להכין בבית? השבוע בחרתי לייחד את המדור למשקאות בטעמים מעניינים. דרך הכנתם נלמד לשלב פירות, תמציות תה, חליטות תה קרות ועוד.

הקפדתי להשתמש בתמציות הבסיסיות הפשוטות שיש, תוך שילוב מבחר גדול של עשבי תיבול מעניינים ותבלינים שונים. הם הופכים את המים הפשוטים לטעימים יותר ומעניינים.

תופתעו לגלות איזה עולם עשיר מסתתר כאן. מוסיפים למים הקרים מעט גוון מתמצית התה הסטנדרטית או מחליטת תה פשוטה המצויה לכולנו במזווה הביתי. מצרפים להם עשבי תיבול ותבלינים וזהו. התוצאה מעוררת עניין ומזמינה את כל בני הבית לנסות ללגום מהנוזל שהם לא מכירים.

אני לא מוסיפה למשקאות אלו שום ממתיק. לא סוכר ולא ממתיק מלאכותי. המלצתי לכם להכין את המשקאות המוצעים כאן ללא תוספות סוכר או ממתיקים. אתם תראו כבר מהטעימה הראשונה שהפירות והתוספות המשולבות במשקה עושים את הטעם וממש אין צריך להמתיק.

לטובת אוהבי המתוק ציינתי במתכון כמויות של ממתיק שאפשר להוסיף לנוזל. בבקשה אל תגזימו בכמויות והוסיפו אותו במשורה. כמות גדולה מדי תפגום בטעמו של המשקה הקר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם משקה צונן במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

לימונדה

משקה לימונים/ למונענע

קנקן של לימונדה חייב לדעתי להיות דרך קבע במקרר. זהו משקה מצוין שעדיף על פני כל המשקאות הממותקים הנמכרים בחנויות. במתכון זה אתם מוזמנים לסחוט את המיץ מהלימונים, אולם אפשר גם לטחון לפחות לימון אחד בשלמותו ולהוסיף למשקה.

החומרים: (ל-6 כוסות)

8-6 כפות סוכר (עניין של טעם. אפשר להקטין את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף "כמו סוכר" או בדבש)

4 לימונים גדולים

6 כוסות מים

 להגשה:

1 לימון, פרוס לפרוסות דקות

1 תפוז, חתוך לפרוסות דקות

חופן עלי נענע

חופן עלי לואיזה או 1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

שמים את הסוכר בקנקן רחב. סוחטים את הלימונים לתוכו, בוחשים היטב את הסוכר ומיץ הלימון, מסלקים את החרצנים ומוסיפים את המים. בוחשים היטב עד שהסוכר נמס. חשוב לטעום מדי פעם את המשקה ולתבל ולתקן טעם בהתאם לטעמכם האישי.

לפני ההגשה: מוסיפים פרוסות לימונים, פרוסות תפוז, עלי נענע, לואיזה או שילוב של עלי בזיליקום. מערבבים היטב, מוסיפים כוס קוביות קרח ומגישים קר.

טיפסקל

אפשר להוסיף עלי לימונית או גרניום רפואי, המקנים למשקה ניחוח וטעם נוסף.

אפשר לטחון במעבד מזון לימון אחד ולהוסיפו אל המשקה. כך מתקבל משקה סמיך קלות עם גוון מריר ועדין של לימון.

כדאי להוסיף מקלות וניל אל קנקן המשקה סמוך להגשה.

 

משקה פירות יער

 

משקה פירות יער

כיום ניתן למצוא בשווקים מבחר רחב של חליטות תה בטעמי פירות להכנת משקאות קרים. אפשר להשתמש בהם כבסיס ולהוסיף תמצית של תה רגיל בדרגות מיצוי שונות ופירות. אם אתם מעוניינים לחזק את טעם הפרי תמיד אפשר להוסיף כוס של פרי מרוסק אל הקנקן.

החומרים: (ל-8-6 מנות)

5 שקיות תה קר פירות יער או חליטת פירות יער

8 כוסות מים קרים

1/2 כוס תערובת פירות יער קפואים

1/2 כוס ענבים אדומים וירוקים טריים, חצויים

2 ענפי לואיזה

2 גבעולי קורנית (טימין)

אופן ההכנה:

מניחים בכלי את שקיות התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ומחכים לפחות חמש דקות למיצוי.

מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול. יוצקים את המים הקרים. במידה ומעוניינים במתיקות, זה הזמן להוסיף מעט סוכר או דבש או סילאן או ממתיק דיאטטי. מערבבים היטב ומוסיפים את הפירות הקפואים, הענבים החצויים, ענפי הלואיזה וגבעולי הקורנית. מערבבים ומחכים כחמש דקות קודם למזיגה לכוסות. אפשר להוסיף  חופן של קוביות קרח.

לעוד משקאות צוננים:

משקה פירות טריים

משקה מנגו, קינמון וזנגביל

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here