משלוח מנות תוצרת בית

אומנם ברשתות השיווק כבר מחכים לכם משלוחי מנות ממותגים ויקרים, אבל ההנאה הכי גדולה היא להעניק משלוח מתוצרת בית, טעים ובריא מיוחד לפורים

ההכנות התחילו ימים ספורים לפני פורים, כל שנה, בריטואל קבוע. לא, אינני מתכוונת לבחירת התחפושות וקניית האביזרים, אלה התחילו בביתנו כבר אחרי ט"ו בשבט. אני מתכוונת למנהג המקסים של משלוחי המנות.

כשהייתי ילדה בכל בית נהגו להכין משלוחי מנות צנועים, אבל מיוחדים. אנחנו, הילדים, חיכינו בסבלנות מהולה בסקרנות ובקוצר לטעום את המתוקים שבהם פינוק אותנו הדודה, השכנה והחברה.

אותם משלוחי מנות כללו עוגות ובעיקר עוגיות מתוצרת בית להתפאר. במרוצת השנים המנהג קצת נזנח, ומי שעדיין מקפיד עליו, רוכש במיטב כספו משלוחי מנות מוכנים, מעוצבים ויקרים.

משלוח מנות תוצרת בית
טעמים וצבעים

בשל הקצב הסוער של מרוץ החיים, והעובדה שאין די זמן וכוח להשקיע בהכנת מנות מתוצרת בית, נס ליחו של המנהג, ערכו ירד ובעיקר פחתה הסקרנות, החדווה והשמחה שבקבלת משלוח המנות.

חשבתי שיהיה נחמד אם השנה נחזיר עטרה ליושנה וננסה לחזור למסורת של משלוחי מנות שהוכנו בבית, תוך שילוב כל בני המשפחה בעשייה, בעיקר הילדים.

אלו יהיו ימים של גיבוש משפחתי, עבודת יצירה ואפייה משותפת. תוך כדי כך ילמדו הילדים שיעור חשוב בנתינה ובצניעות.

אין לי ספק שהילדים ישמחו לקחת חלק בהכנות, ואתם תופתעו איך תוך שעות של עבודה נמרצת במטבח ייערמו סוגים שונים של עוגיות בקערות: אלו המטוגנות ואלו האפויות, אלו הממולאות,ואלו המפודרות באבקת סוכר.

בפורים נוהגים להכין עוגיות ממולאות. כל עדה והממולא שלה: אוזני המן במילוי פרג במטבח המזרח-אירופאי, מעמולים טורקיים וספרדיים, בעבע תמר עיראקיים, מקרוט מהמטבח הצפון-אפריקאי והרשימה עוד ארוכה.

וגם אתם לא חייבים לדבוק רק בהכנת אוזני המן מסורתיות, אלא יכולים להכין מגוון עוגיות ממולאות.





לאחר הכנת העוגיות, מתחילה מלאכת האריזה. גם אליה אפשר לרתום את כל בני המשפחה, כמובן. עורמים יחד מגדלי מתוקים על מגשים, מקשטים בסוכריות שקדים וממתקים נוספים שיתאימו לכל הגילאים.

עוטפים ביריעת צלופן וסוגרים בסרטים צבעוניים. מצרפים איגרות ברכה ואיחולים, והנה- המשלוחים מוכנים לשיגור.

כל כך יפה המראה של שולחן האוכל כשהוא עמוס במגשים של משלוחי מנות, שממתינים לילדי המשפחה שייקחו אותם למכרים ולמשפחה.

בחרתי להציע לכם מתכונים להכנת עוגיות נהדרות, ממולאת במלית תמרים, במלית ריבה צבעונית וממולאת בשוקולד ציפס. את כולן אפשר לשלב בהכנת משלוח מנות אישי ומפנק.

משלוח מנות תוצרת בית
אורזים ומעטרים

 

כך תכינו משלוחי מנות בבית

להכנת העוגיות.הכינו את העוגיות בגדלים קטנים מהגודל הרגיל, והפכו אותן לעוגיות ביס. כך תקבלו כמות גדולה יותר של עוגיות וגם תחסכו בקלוריות.

להכנת המלית. גם באוזני המן וגם בעוגיות שם המשחק הוא גיוון. ערבבו פירות יבשים, אגוזים וממרחים לפי טעמכם, אבל הקפידו על מרקם יציב שאינו קשה מדי, ועל חומרי גלם שאינם נוטים להתייבש.

אפשר לגוון גם את הבצק על ידי "צביעתו" באמצעות תוספת של שוקולד, קקאו או מחיות של פרי.

לקיצור זמן ההכנה .היעזרו במליות מוכנות, ורק העשירו אותן בתוספות. למשל שקדים, אגוזים, שומשום, שוקולד, קינמון ועוד.

למראה חגיגי. עטרות נייר משוות מראה חגיגי במיוחד. אפשר לאפות עוגיות מיני בעטרות, או להניח בתוכן חתיכות של עוגות בחושות.

לתוספת למשלוח. הכינו ריבת תות, ואחסנו אותה בצנצנות קטנות ומקושטות. ההכנה מהירה ופשוטה, והיא תאפשר לכם לגוון את המשלוח וגם לשמר את טעמם של התותים שעונתם מסתיימת אוטוטו.

לאריזה וקישוט. קנו ניירות משי בגוונים שונים, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג–זג וגיליונות בריסטול קטנים לכתיבת הקדשות ואיחולים.

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בצורות מעניינות, מאחסנת בתוכן עוגיות או עוגות וסוגרת בסרט דקורטיבי. ניתן להשתמש גם בסלסילות נצרים קנויות, או לעטוף קופסת קרטון בנייר אריזה.

זו אפשרות לרתום את הילדים גם להכנת האריזה ותוך כדי כך ללמד אותם על נפלאות המיחזור.

משלוח מנות תוצרת בית
סוגרים ביריעת צלופן




רגע של בריאות

אני ערה לחשיבות התזונה הנכונה לשמירה על בריאות, ולכן חשוב לי להביא לידיעתכם שמתכוני סבתות ומתכונים מקוריים אתניים עושים שימוש במרגרינה מחמאה ו/או משלבים בין שמן למרגרינה.

אתם בהחלט יכולים להשתמש במתכון כפי שהוא, להקטין את כמות המרגרינה או להחליף אותה במוצר שלא מכיל שומני טרנס( לשלב בשמן , שמן קוקוס).

במקום ביצים אפשר להשתמש ברסק תפוחים, ומתכונים חלביים יכולים בקלות להפוך לפרווה לפרווה אם מחליפים את החלב במיץ, חלב אורז, חלב שקדים או חלב סויה.

רק חשוב שתביאו בחשבון שהמרקם שיתקבל לא יהיה תואם את המקור.

בכלל, במתכונים אתניים חשוב וצריך להיצמד למקור, וכל שינוי שתעשו מכל סיבה שהיא, יגורר שינוי במרקם, בטעם ובניחוח. אולם מצד שני, הוא לא יפוגם באיכות העוגיות.

משלוח מנות תוצרת בית
עוגיות כריך

עוגיות כריך

עוגיות פשוטות וקלות להכנה. הן קיבלו את שמן הודות לעובדה שמדובר בשתי עוגיות שמונחות זו על גבי זו.

על עוגיית הבסיס מורחים ריבה, בדרך כלל אדומה, ועליה מניחים את העוגייה השנייה בעלת חור ההצצה, שמאפשר ליהנות ממראה הריבה המבצבצת מתחת. אחרי האפייה בוזקים על השכבה העליונה זו עם החור אבקת סוכר קודם.

בעזרת חותכן עוגיות ניתן לקרוץ שלל צורות: עיגול ,פרח, לב, מעוין ועוד, ואפשר גם להגיש רק שכבה אחת, או אז בוזקים עליה רק סוכר קודם לאפייה.

החומרים ל-25-30 עוגיות

1 חבילת חמאה בטמפ' החדר , חתוכה לקוביות (לגרסת פרווה מחליפים את החמאה במחמאה)

1/2 כוס סוכר

1/4 2 כוסות קמח מנופה

1 ביצה

1 כוס ריבה (ריבת תות שדה, ריבה מעורבת ,ריבת שזיפים, ריבת משמש)

לקישוט:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מעבדים במערבל חשמלי בעזרת וו גיטרה (או בכפות הידיים) את החמאה חתוכה לקוביות , הסוכר והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.

מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד יחד עד לקבלת בצק הנתק מדפנות קערת המערבל.מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

קורצים מספר שווה של עוגיות בחתכן בצורת פרח או כל הצורה אחרת .מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. במחצית מכמות העוגיות קורצים עיגול קטן במרכז העוגייה

(ליצירת חור במרכזם). רצוי להיעזר בצנתר זילוף. שומרים על מחצית השנייה של העוגיות שלמות.אופים 22 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור שחומם מראש. מצננים.

מניחים בכפית מעט ריבה במרכז העוגיות השלמות. מכסים בעזרת העוגיות עם החור ומפדרים באבקת סוכר.

טיפסקל לבזיקת אבקת סוכר

רצוי להניח את העוגיות המחוררות במרכזן על רשת ברזל ולפדר אותן באבקת סוכר קודם להנחתם על העוגייה המרוחה בריבה כך הריבה תבצבץ יפה וחלק ללא אבקת סוכר.




משלוח מנות תוצרת בית
הכי טעים עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

החומרים: לכ – 45-50 עוגיות

150 גרם חמאה או מחמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום או סוכר דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

200 גרם נטפי שוקולד צי'פס

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה או המחמאה מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את ביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, ואבקת האפייה ותמצית הוניל. מערבלים לאיחוד החומרים .

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס, מבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

נוטלים מעיסת הבצק בעזרת כפית ובכפית נוספת מורידים אל תבנית האפייה תלוליות בצק. מסדרים את תלוליות הבצק ברווחים של שלושה ס"מ אחת מהשנייה.אופים בתנור שחומם היטב בחום בינוני של 180 מעלות צ' כ- 15 דקות .

טיפסקל

אפשר להוסיף לבצק שוקולד צי'פס, אגוזי מלך קצוצים או חמוציות. ולשלב גם אבקת קקאו. אפשר לקשט את העוגיות בסוכריות עדשים צבעוניות.

 

משלוח מנות תוצרת בית
גם עוגיות הכי פשוטות מתאימות למשלוח

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין  

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here