יש מי שיציין את השנה האזרחית החדשה בחגיגות, במסיבות או ובארוחות מפנקות במסעדות יוקרה. אני מעדיפה לחגוג בצורה אחרת ולציין את היום המיוחד באירוח קליל, מפנק והרמת כוסית עם המשפחה והחברים.

לא לטרוח ולעבוד קשה

הוא העיקרון המנחה אותי להפקת ערב מפנק. כמו-כן אינני מעוניינת לתת מטלות וחלוקת עבודות ושחברותי יתחילו לטרוח סביב העניין.  לכן בשנים האחרונות אמצתי שיטת אירוח שאינה משעבדת אותי ואינה דורשת ממני התארגנויות מיוחדות, מספיק  הכנה של שעה שעתיים ומתקבל אירוח מדהים, טעים ומיוחד.

 

אז איך עושים זאת אתם שואלים?

תחילה לא מתביישים (יסלחו לי כל אנשי הגורמה למיניהם, אני אישה עובדת וגם לי מגיע אירוח מפנק לא מתיש ולא מרוקן את הכיס המשפחתי) לערוך סיבוב במרכולים ולחפש מוצרים שהם באיכות מצוינת הדורשים התעסקות קצרה של עיצוב, שידרוג או סטיילינג. אפשר להפוך מוצרים אלו בקלות למנות גורמה  כמו: מעדני דגים, רטבים מיוחדים ומשודרגים, מאפי לחמים מעניינים וגם קרקרים קטנים ובטעמים שונים.

 

צרכנות נבונה:

הקדישו זמן ומחשבה לבחירת מאכלים הדורשים מינימום זמן הכנה ואפייה קצרה 15-25 דקות לא יותר. כמו: קעריות מרנג מוכנות, בסיס לפאי מוכן ובסיס לטארטלט, גביעי שוקולד למילוי ועוד.

קטנים ומפתים

סוד נפלא לאירוח מפנק ומהיר- הכנת מנות קטנות מה שנקרא אוכל קטן, פינגר פוד או אוכל ביס. מאכלים קטנים הם בעצם מנות קטנות המדגישות את הטעם, גורמות לנו לאכול לאט, לשים לב לטעמים, לריחות, לצבעים וליהנות ממש מכל ביס. המנות הקטנות דורשות התייחסות לצבע, צורה, ומשחקי צבעים שמעוררים את סקרנותנו לנגוס במאכל הקטנטן.

הכינו מנות קטנות מושקעות אישיות כמו: קישים, מאפינס, פירות טריים ופירות מיובשים ממולאים במיליות גבינה מפנקות ועוד.

אפוי אישי

דבר נוסף הקפידו לאפות את המאפים המתוקים ו/ או המלוחים בתבניות אישיות וקטנות כך תקבלו מאפים "ממזרים" יפים  קטנים ועל הדרך הם שומרים  עלינו לא לאכול יותר מידי.

קטע עם ברוסקטה

הכינו מבחר של כריכונים מלוחים המשלבים מעדני דגים ו/או גבינות מיוחדת, קשטו את הכריכונים וסדרו אותם על גבי מגשים. אפשר לבצוע פרוסות קטנות בחותכנים או לקנות מיני טוסטונים מוכנים. קחו מתכון: פרוסה קלויה בטעמים – ברוסקטה

ושאר ירקות

התחשבו גם באנשים השומרים על הגזרה והכינו מגשי ירקות, הוסיפו צלוחיות עם מתבלים מעניינים וקרקרים.

הכינו סלטים ירוקים קלילים צרפו שתייה אלכוהולית מתאימה וציינו בנועם את תחילת העשור הבא.


 

טיפסקל  לאירוח קל

חשוב מאוד לבחור בסגנון הכנה קל ופשוט: כלומר מנות שאינן דורשות הרבה שלבי הכנה, תוספות שנדרש רק לתבל אותן ולהכניס לתנור, מנות עיקריות שצריך רק לתבל ולטגן / לאפות/ לצלות.

גם קינוחים קלים: עוגות בחושות שצריך רק לערבב את כל החומרים ולהכניס לתנור, מקפאים שאפשר לערבב את כל החומרים ולהכניס להקפאה וכו'.

לא לפחד להשתמש במוצרים מוכנים או שעברו תהליך בישול קצר המקצר זמני הכנה: במרכולים קיים מגוון רחב של ירקות קפואים, קלופים וחתוכים. ניתן להשתמש בירקות הקפואים לבישול ללא כל חשש. שימוש בירקות ממארזים מוכנים מקצר מאוד את זמן ההכנה (לא צריך לקלוף לשטוף ועוד).

בצקים מוכנים מרודדים ואפילו חתוכים ו/או ממולאים. אולם אני חייבת לסייג זאת, חשוב לבדוק מהי איכותם ומהיכן הם נקנו לא כל מה שמצוי במרכולים שווה הכנה גם אם היא קצרה ומקלה עליכם.

יש להכיר את הרגלי האוכל של אורחים. במידה ולא יודעים האם האורחים שומרי כשרות או לא רצוי להכין קינוח אשר אינו בעייתי עם ארוחה בשרית כגון לפתן, סלט פירות, פאי תפוחים או אגוזים, עלי פילו עם פירות כלומר לוותר על קינוחים משמנת וגבינות. בצורה זו נמנעים מאי נעימויות.

קישוטים – אפשר להכין מראש קרחונים מעניינים: הכניסו עשבי תיבול או פרחים בתוך מי הקרחונים והקפיאו את הקרחונים הוסיפו לשתייה החריפה או קשטו סלטים מפנקים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here