מזג אוויר מיוחד באביב פשוט שלח אותי להכין את המרק הבא. מרק נפלא בו משלבים תפוחי אדמה כרישה וסלרי.

מקבלים מרק קרם קטיפתי עדין ומיוחד.

החומרים: ל-8 מנות

4 כפות חמאה

6 יח' כרישה (רק החלק הלבן) קצוצה גס

2 גבעולי סלרי קצוץ גס

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 1 ליטר ציר ירקות

1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה (300 מ"ל)

לעיטור:

1 כוס עירית קצוצה

2-1 גביעי שמנת חמוצה

תפוחי אדמה כרישה וסלרי

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הכרישה, גבעולי סלרי מערבבים ומאדים 3-2 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה מערבבים ויוצקים את ציר הירקות מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות עד לריכוך הירקות מתבלים במלח, פלפל ומוסקט.

מעבירים את אל מעבד מזון או נעזרים במעבד ידני וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי חלק. מוסיפים את שמנת מתוקה תוך ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

להגשה- מוזגים לצלחת מרק כשבמרכזה מניחים כף שמנת חמוצה ומעטרים במעט עירית קצוצה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here