מרק תירס ונטיפי ביצים הוא מסוג המרקים שיהפוך ללהיט במטבח שלכם, אני מבטיחה. אתם תכינו אותו שוב ושוב. כי הוא טעים, קל להכנה ובני המשפחה פשוט ידרשו ממכם להכינו שוב ושוב כי הוא טעים בטירוף. יש משהו במרק הזה שעושה טוב ונעים. מה עוד שיש לו מספר גרסאות הכנה דבר המאפשר לכם כל פעם להכינו בגיוון כזה ואחר ובתוספת עוקצנית או מלטפת ועדין הוא יסחוט מחמאות ובקשות לעוד.

מרק תירס ונטיפי ביצים

החומרים (ל- 6-4 מנות):

2 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כף קמח

1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ

2 כפות  אבקת  מרק עוף משובח

כ- 3 כוסות תירס (2 פחיות גרגרי תירס משומרים במשקל 550 גרם כל אחת)

7 כוסות מים (או ציר עוף , במידה ומשתמשים בציר עוף אין צורך להוסיף אבקת מרק עוף)

פלפל שחור גרוס

1 כף רוטב סויה

1 כפות קורנפלור

חצי כוס מים

1 ביצה טרופה

להגשה ולעיטור:

1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקיקות

2 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקיקות

1 כפית שמן שומשום

 

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר בינוני מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות והזהבה מוסיפים את הקמח ומערבבים  עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים את הג'ינג' ואבקת מרק העוף  (במידה ומשתמשים בציר עוף אין צורך באבקת המרק) מערבבים ומוסיפים את התירס על נוזליו והמים או ציר העוף מבשלים כ-10 דקות ומתבלים בפלפל שחור, רוטב סויה ומערבבים.

בקערית נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים עד שהוא נמס ובלי גושים ומוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים תוך בחישה כחמש דקות להסמכה חלקית.

מכניסים אל תוך הסיר מוט ממחה (בלנדר מוט)  ומרסקים חלק מגרגרי התירס ממשיכים לבשל  כ 20 דקות.

בקערית נפרדת טורפים את הביצה במזלג ומוסיפים בזרם דק אל הסיר תוך כדי בחישה ליצירת חוטים דקיקים במרק ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומגישים..

 

טיפסקל לגיוון והעשרה:

1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ

1 כוס חזה עוף חתוך לרצועות דקיקות

מספר טיפות של שמן שומשום עם ההגשה

 

 

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here