

מרק – הלוא הוא מילה נרדפת לחורף… המרק הנהדר של אמי, שקיבל את פנינו בחום ובניחוחות משכרים עם חזרתנו מבית הספר ביום קר וגשום, הוא אחד מזיכרונות הילדות הכי נפלאים שלי. המרק של אמא היה מלא "הפתעות ", פרי התוספות שאמי שמה בכל פעם: ירוק – אם היו בו הרבה עלים, זהבהב- אם שלט בו הכורכום המהביל, פעם אדמדם – אם כלל עגבניות והריסה, ועוד מיני ירקות, קטניות, כופתאות ובצקניות.
* For the English recipe scroll down *
מרק שעועית
החומרים: (ל-8-6 מנות)
500 גרם (3 כוסות) שעועית לבנה, מושרית יום קודם ומסוננת
10 כוסות מים
6 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 עצמות בקר
1 עצם מח
2 גזרים, חתוכים לחצאי פרוסות
2 גבעולי כרפס, חתוכים לקטעים של 3 ס"מ
3 פלפלי שטה קטנים שלמים
3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות אבקת מרק בצל
לעיטור:
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


אופן ההכנה:
מניחים את השעועית בסיר רחב וגבוה, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים את הקצף שנוצר ושומרים בצד.
בסיר נפרד גבוה ורחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עם עצמות הבקר עד שהם משנים את צבעם.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומאדים מספר דקות. יוצקים את השעועית עם הנוזלים, מערבבים ומביאים לרתיחה שנייה. מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומבשלים כשעתיים וחצי שלוש, עד לריכוך השעועית. אם מעוניינים בהסמכת יתר של המרק, המשיכו לבשל עוד שעה על להבה נמוכה מאוד. מדי פעם יש לבחוש היטב. טועמים ומתקנים טעם בהתאם.
מגישים חם ומעטרים בעלי פטרוזיליה או בזיליקום לצד לחם כפרי.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשלוש- שלוש וחצי שעות
סוג המנה: בשרי
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין


Ingredients
- 500 gram (3 cups) white beans, soaked the day before and filtered
- 10 cups water
- 6 tablespoons olive oil
- 3 beef bones
- 1 bone marrow
- 2 carrots, cut in half slices
- 2 heads of celery, cut into 3 cm pieces
- 3 small hot peppers, whole
- 3 ripe tomatoes, cut into small cubes
- 2 heaping tablespoons of tomato paste
- 2 peeled potatoes cut into medium-sized cubes
- 1 teaspoon salt
- ½ teaspoon black pepper
- 1 tablespoon sugar
- 2 tablespoon chicken soup powder
- 2 tablespoon onion soup powder
- Topping:
- ¼ cup chopped parsley
Instructions
- Place the beans in a wide and deep pot, pour water on top and bring to a boil on medium heat. Remove the foam that forms and keep it on the side.
- In a separate wide and deep pot, warm the olive oil and fry the onion with the beef bones until they change color.
- Add the rest of the ingredients, mix and steam for a few minutes and pour the beans with the liquids in and mix and bring to a boil again. Lower the flame to the lowest setting and cook for two and a half to three hours until the beans soften. If you’re interested in thickening the soup more, continue cooking for another hour on a very low flame. Occasionally mix the soup well. Taste and adjust flavor as desired.
- Serve hot and top with parsley or basil leaves alongside rustic bread.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק








































היי אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט?
הי פנינה
משתמשים בשעועית יבשה שהושרתה במים יום קודם אם את משתמשת בשעועית קפואה אין צורך להשרות כל השאר אותו הדבר