מרק-שעועית
Jump to recipe

מרק – הלוא הוא מילה נרדפת לחורף… המרק הנהדר של אמי, שקיבל את פנינו בחום ובניחוחות משכרים עם חזרתנו מבית הספר ביום קר וגשום, הוא אחד מזיכרונות הילדות הכי נפלאים שלי. המרק של אמא היה מלא "הפתעות ", פרי התוספות שאמי שמה בכל פעם: ירוק – אם היו בו הרבה עלים, זהבהב- אם שלט בו הכורכום המהביל, פעם אדמדם – אם כלל עגבניות והריסה, ועוד מיני ירקות, קטניות, כופתאות ובצקניות.

 * For the English recipe scroll down * 

מרק שעועית

החומרים: (ל-8-6 מנות)

500 גרם (3 כוסות) שעועית לבנה, מושרית יום קודם ומסוננת

10 כוסות מים

6 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 עצמות בקר

1 עצם מח

2 גזרים, חתוכים לחצאי פרוסות

2 גבעולי כרפס, חתוכים לקטעים של 3 ס"מ

3 פלפלי שטה קטנים שלמים

3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

2 כפות אבקת מרק עוף

2 כפות אבקת מרק בצל

לעיטור:

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

מרק-שעועית

 

אופן ההכנה:

מניחים את השעועית בסיר רחב וגבוה, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים את הקצף שנוצר ושומרים בצד.

בסיר נפרד גבוה ורחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עם עצמות הבקר עד שהם משנים את צבעם.

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומאדים מספר דקות. יוצקים את השעועית עם הנוזלים, מערבבים ומביאים לרתיחה שנייה. מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומבשלים כשעתיים וחצי שלוש, עד לריכוך השעועית. אם מעוניינים בהסמכת יתר של המרק, המשיכו לבשל עוד שעה על להבה נמוכה מאוד. מדי פעם יש לבחוש היטב. טועמים ומתקנים טעם בהתאם.

מגישים חם ומעטרים בעלי פטרוזיליה או בזיליקום לצד לחם כפרי.

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשלוש- שלוש וחצי שעות

סוג המנה: בשרי

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

מרק-שעועית

 

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here