כשהמסורת פוגשת את חג הפסח היא מוצאת פיתרון טעים במיוחד. מנת מרק מדהימה ובה כדורי קובה עגולים ונאים שיכולים להחליף ואו ולגוון את כדורי הקניידלך המסורתיים. המרק מתקבל חמצמץ וקליל.

החומרים: ל-6 מנות

למרק:

2 כפות שמן

1 כרישה פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

2 קישואים חתוכים לקוביות

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

5 כוסות מים ( עדיף מרק עוף עשיר )

2 גבעולי סלרי בגודל בינוני

6 גבעולי נענה

1/4 כפית מלח לימון או מיץ סחוט מלימון וחצי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למלית:

500 גרם בשר בקר טחון

3 בצלים בינוניים קצוצים דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לבצק הקובה:

4 מצות מפוררות

500 גרם קמח מצה

3 ביצים

מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

למרק- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח מוסיפים את פרוסות הכרישה ומטגנים 3-2 דקות מוסיפים את הקישואים,

המים או מרק העוף גבעולי הסלרי, מערבבים מכסים ומביאים לרתיחה.מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מבשלים כ-20 דקות .

למלית- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לעיסה אחידה.

לבצק הקובה- מניחים בקערה את המצות השבורות,מכסים אותן במים חמים. משהים כ-5 דקות, וסוחטים אותן בכפות הידיים.

מעבירים את המצות הסחוטות לקערה נפרדת מוסיפים את קמח המצה הביצים והתבלינים. ולשים לקבלת בצק יציב וגמיש אך לא יבש מדי.

נוטלים חופן מבצק הקובה המוכן ומשטחים בכף היד לעיגול בקוטר כ10 ס"ממניחים במרכז הבצק כף מהמלית וסוגרים על המלית את שולי עיגול הבצק .

מרטיבים קלות את האצבעות ומעצבים וסוגרים את הקובה ככדור ממולא בקוטר 3-2 ס"מ. (מזכיר כדור פלאפל) בדרך זו ממולאים את כל הקובות.

מוסיפים למרק את מלח הלימון, גבעולי הנענע ,התבלינים ומערבבים ומוסיפים את הקובות המוכנות. מקפידים להניח את הקובות במרק כשהן חופפות זו לזו ולא מונחות אחת על השנייה.

מערבבים את המרק עם הקובות בעדינות כל 5 דקות. ומבשלים כ- 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מסלקים את גבעולי הסלרי והנענע ,מגישים את המרק חם ובתוכו צפות 3-2 קובות .

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here