בשבוע שעבר החזאים נתנו תחזית של ממטרים פזורים ומזג אוויר סגרירי. ואכן התחזית התממשה ולאורך הלילה הרוחות, והגשמים לא פסקו וחתמו בקול ובגשם את התחזית. למחרת התעוררנו למזג אוויר סתווי וחורפי לסרוגין.

וכאשר יורד גשם משלמים את התמונה בעזרת צלחת של מרק. כי אין יותר נעים, מנחם ומחמם ממרק מהביל. נכון, החורף עוד לא ממש כאן, ובכל זאת קריר. ובימים כאלו  אנחנו מחפשים בעיקר לשתות משהו חם ובמקרה של ארוחה – ללגום מרק. הפעם נכין מרק סמיך ועשיר שהוא כמעט ארוחה מלאה. המתכון המובא כאן מבוסס על מרק החרירה המרוקאי. הוא אינו דורש עבודה רבה, הכול נכנס לסיר שמונח על הלהבה נמוכה. הנוזלים מתעבים והטעמים נפתחים.

מרק עדשים וירקות

 

מרק עדשים וירקות
מרק עדשים וירקות

 

החומרים (ל-8-6 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול קטן, קצוץ

1 בצל קטן, קצוץ

2 גזרים, חתוכים לקוביות

2 קישואים, חתוכים לקוביות

1/2 כוס עדשים חומות

1/2 כוס גריסי פנינה

2 כפות רסק עגבניות (לערבב עם כוס מים)

1 כפית כמון

1/2 כף כורכום

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כפית פלפלת מתוקה

1 כפית מלח

1 כף שום מיובש או 5 שיני שום, קצוצות

5 כוסות ציר בשר או עוף או ירקות או מים

2 פלפלוני שטה מיובשים

2 עלי דפנה

1 חופן פטרוזיליה, קצוצה

1 חופן כוסברה, קצוצה

1 כוס אטריות דקיקות

מרק עדשים וירקות

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב וגבוה, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים כדקה-שתיים. מערבבים ומוסיפים את קוביות הגזר והקישואים ומאדים עוד שלוש-ארבע דקות. מוסיפים את העדשים והגריסים ומערבבים. יוצקים את המים עם רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות.

מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ויוצקים את הציר. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את פלפלי השטה, עלי הדפנה, הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כחצי שעה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.

מוסיפים את האיטריות הדקיקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לריכוך והסמכת המרק. מגישים חם.

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: פרווה

 

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here