נחמה בצלחת

נחמה מלאה

לא כל כך קר, אך הגשם לפרקים מעורר בנו בעיקר רצון וחשק לצלחת מרק מנחמת, חמה ועשירה בתוכן. אני נמנית עם האנשים שאוהבים מרקים ולא משנה מה מזג האוויר – חם או קר. סיר מרק תמיד יהיה מונח על הכירה  במטבח. כאשר הימים חמים המרק, יהיה עדין ולא דחוס, מעוטר בתוספות עדינות כמו איטריות דקיקות, שקדי מרק, ונטיפי ביצים ועוד. בחורף המרק מקבל שלל תוספות מסמיכות, מעבות מפתיעות והופך לסיר של שלמות ובו עושר של טעמים.

המרקים בדרך כלל מבוססים על כמות גדולה של נוזלים אשר יכילו מבחר ירקות עשיר, המרקים יכולים להיות על בסיס בשר או עוף ולפעמים הם  בגוון צמחוני וטבעוני.

המרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר, ובעיקר בהתאם לתוספות שאמורות לעבות וליצור למרק גוף כמו: קטניות, דגנים, פסטות כדורי ירק ובשר.

חשוב מאוד להקפיד ולהשתמש חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. בחרתי להציע לכם להכין מרק הכי פשוט הכי קל, עשיר בדגנים וקטניות, קל להכנה ובעיקר משביע. הוא עשוי מחומרים המצויים בכל בית ואין צורך  לרוץ למרכולים.

כי אורז יש תמיד בבית , בצל עגבניות, עדשים אדומות או כתומות עליהן אפשר לוותר אם אינן בנמצא.

חשוב לזכור שלמרק בחורף יש שלושה תפקידים עיקריים – להשביע, לנחם ולחמם. ומרק העגבניות עם עדשים ואורז בהחלט עונה על שלוש הדרישות.

החומרים: ל- 8-6 מנות

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

5 עגבניות בינוניות, פרוסות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פפריקה חריפה

קורט פפריקה מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן, טחון

7-6 כוסות מים

1 כוס עדשים אדומות

3/4-1/2 כוס אורז

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד גוון חום זהבהב.

מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מלח ותבלינים ומבשלים כ- 5 דקות.

ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.

מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים עוד 1 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות, עד שהאורז רך ותפוח. במידה ומעוניינים במרק פחות סמיך מוסיפים עוד מים.

 

  • טיפסקל לטעמים ומשחקי מרקמים

אם רוצים להימנע מקליפת העגבניות, אפשר לחלוט אותן ולקלף אותן, או להשתמש ב- 2 כוסות עגבניות מרוסקות משומרות.

את דרגת הסמיכות אפשר לשנות לפי הטעם, תוך הוספה או הפחתה מכמות הנוזלים.

אפשר לגוון ולהוסיף 2-1 גבעולי תימין או 4 שיני שום

ניתן להוסיף כוס של גרגרי חומוס משומר ומסונן.

אפשר להגיש עם קרוטונים מתובלים, ושקדי מרק.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. פסקל שלום
    הנכדים שלי לא חוסכים תשבחות ממרק העגבניות עם העדשים הכתומות והאורז. מתכון נפלא.
    האם ניתן להקפיא?

    • הי נאוה
      שמחה מאוד שאהבתם
      מרק אורז להקפיא? בעיקרון אין בעיה
      אולם באמת איני יודעת האם מרקם גרגרי האורז ישמר
      כי מעולם לא נסתי להקפיא את המרק.
      את חייבת לנסות פעם אחת ולראות איך זה מתנהג.
      פסקל

    • הי יעל
      את מטגנת את הבצל לגוון שקוף זהבהב ואז מוסיפה את העגבניות הרסק וכל השאר ראי באופן ההכנה

  2. אלופה עוקבת אחריך המון זמן כל המתכונים שלך אליפות שאפו על הסבר מפורט וברור יישר כח❤️
    מתכוני הריבות שלך הצלחה אדירה בזכותך אני קוצרת
    הצלחות ומחמאות על טעמן הנפלא❗️
    הערה לפני לא העזתי אך בזכות כל האמור לעיל הצליח
    תודה❤️

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here