נחמה בצלחת

נחמה מלאה

למרק בחורף יש שלושה תפקידים עיקריים – להשביע, לנחם ולחמם. מרק עגבניות עם עדשים ואורז בהחלט עונה על שלוש הדרישות

החורף כבר כאן.  הימים הקרים והגשם לפרקים מעורר בנו בעיקר רצון וחשק לצלחת מרק מנחמת, חמה ועשירה בתוכן. אני נמנית עם האנשים שאוהבים

מרקים ולא משנה מה מזג האוויר – חם או קר. סיר מרק תמיד יהיה מונח על הכירה  במטבח. כאשר הימים חמים המרק, יהיה עדין ולא דחוס, מעוטר בתוספות

עדינות כמו איטריות דקיקות, שקדי מרק, ונטיפי ביצים ועוד. בחורף המרק מקבל שלל תוספות מסמיכות, מעבות מפתיעות והופך לסיר של שלמות ובו עושר של טעמים.

המרקים בדרך כלל מבוססים על כמות גדולה של נוזלים אשר יכילו מבחר ירקות עשיר, המרקים יכולים להיות על בסיס בשר או עוף ולפעמים הם  בגוון צמחוני וטבעוני.

המרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר, ובעיקר בהתאם לתוספות שאמורות לעבות וליצור למרק גוף כמו: קטניות, דגנים, פסטות כדורי ירק ובשר.

חשוב מאוד להקפיד ולהשתמש חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. בחרתי להציע לכם להכין מרק הכי פשוט הכי קל, עשיר בדגנים וקטניות, קל להכנה ובעיקר משביע. הוא עשוי מחומרים המצויים בכל בית ואין צורך  לרוץ למרכולים.

כי אורז יש תמיד בבית , בצל עגבניות, עדשים אדומות או כתומות עליהן אפשר לוותר אם אינן בנמצא.

החומרים: ל- 8-6 מנות

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

5 עגבניות בינוניות, פרוסות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פפריקה חריפה

קורט פפריקה מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן, טחון

7-6 כוסות מים

1 כוס עדשים אדומות

3/4-1/2 כוסות אורז

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד גוון חום זהבהב.

מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מלח ותבלינים ומבשלים כ- 5 דקות.

ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.

מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים עוד 1 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות, עד שהאורז רך ותפוח. במידה ומעוניינים במרק פחות סמיך מוסיפים עוד מים.

 

  • טיפסקל לטעמים ומשחקי מרקמים

אם רוצים להימנע מקליפת העגבניות, אפשר לחלוט אותן ולקלף אותן, או להשתמש ב- 2 כוסות עגבניות מרוסקות משומרות.

את דרגת הסמיכות אפשר לשנות לפי הטעם, תוך הוספה או הפחתה מכמות הנוזלים.

אפשר לגוון ולהוסיף 2-1 גבעולי תימין או 4 שיני שום

ניתן להוסיף כוס של גרגרי חומוס משומר ומסונן.

אפשר להגיש עם קרוטונים מתובלים, ושקדי מרק.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here