מכינים בגרסת הקיץ עם עגבניות תמר טריות ובגרסת חורף עם עגבניות משומרות.

את המרק הזה אפשר להכין בשתי גרסאות: גרסת קיץ עם עגבניות תמר טריות וגרסת חורף עם עגבניות משומרות.

הוא טעים גם כשהוא חם וגם כשהוא קר, בזכות תפוחי האדמה, שמעדנים את החמיצות של העגבניות והופכים אותו

לאהוב במיוחד על ילדים. בחורף מוסיפים לירקות השורש גם שומר, המעניק למרק טעם אניס קל.

 

החומרים: ל- 8 מנות

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

5 גבעולי תימין, עלים בלבד

1 ק"ג עגבניות טריות, קלופות וקצוצות,
או 1 קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 שיני שום, פרוסות

מלח ופלפל שחור גרוס

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות

1 ליטר מים

 

אופן ההכנה: 

מחממים סיר עם שמן זית מעל להבה בינונית־נמוכה ומאדים בו את הבצל, הגזר ועלי התימין 10 דקות למיצוי הטעמים.

מוסיפים את העגבניות, הפלפל והשום, מתבלים, מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה נמוכה.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת המים, מכסים ומבשלים עוד 40 דקות עד לריכוך הירקות. טועמים ומתקנים תיבול. מוודאים שיש

מספיק נוזלים.מרסקים את המרק בעזרת בלנדר(ידני או רגיל) לקבלת מרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם קרוטונים תוצרת בית או עם חופן קטן של עלי ארוגולה.

 

טעימה מתוך הספר שמחות קטנות -אורלי פלאי-ברונשטיין, עינת אביטל. צילום- דניה ויינר

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here