בדומה למרק החם, יש לא מעט סוגים של מרקים קרים. יש פיקנטיים, אחרים חמצמצים, יש בעלי מתיקות עדינה וכאלה שעשירים בעשבי תיבול ויש בעלי תיבול עדין אשר לא משתלט על חומר הגלם המרכזי. מרקם המרק מתקבל מטכניקת ההכנה: יש מרק אשר נטחן ויש מרקים שבהם הירקות או הפירות נחתכים לפיסות קטנטנות. המרקם של המרק הקר והסמיכות שלו מתקבל הודות לתוספת הנוזלית: במים, חלב, יוגורט, גבינה, יין ועוד.

את המרקים הללו חייבים להגיש כשהם קרים ורצוי אפילו קרים מאוד. ולכן לא פעם מגישים אותם עם קוביות קרח או גורסים את הקרח כמו לגרניטה ומוסיפים לצלחת המרק כף קרח גרוס, השומר על הקור של הנוזל.

לפניכם גרסה מהירה שמקנה לסלק טעם עדין. בגרסה זו אפשר לטחון את כל הסלקים, אבל אני בוחרת לחתוך לקוביות סלק אחד או שניים ואת השאר לרסק. מתקבל מרק בגוון עז, שמעודן בעזרת נגיעות של שמנת.

 * For the English recipe scroll down * 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי  

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@  

 

 

חומרים (ל-5 מנות):

5 סלקים מבושלים (לממהרים השתמשו בסלקים מבושלים הנמכרים במארזי וואקום)

3 שיני שום

1 פלפל ירוק קטן חריף

6-7 עלי עירית

עלים מ-1 גבעול של תימין (קרונית)

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 ליטר יוגורט

להגשה:

2 כפות שמנת

 

 

אופן ההכנה:

חותכים 4 סלקים לרבעים. את הסלק שנותר חותכים לקוביות קטנות מאוד ושומרים בקערה. מכניסים את רבעי הסלקים לבלנדר, מוסיפים את שיני השום, הפלפל החריף, עלי העירית והתימין וטוחנים יחד לקבלת מחית חלקה ואחידה. מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים חצי מכמות קוביות הסלק ששמרנו ומוסיפים מלח, פלפל ויוגורט. מערבבים היטב.

שומרים במקרר עד להגשה. יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מניחים במרכז מעט מהשמנת ובעזרת כף מערבבים לצורת שבלול. מפזרים מסביב מעט קוביות סלק, מעטרים בגבעולי תימין קטנים ומוסיפים קרח. מגישים קר מאוד.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here