

אחד מהמאכלים האהובים עלי ועל ילדי הוא המרק- היכולת ליצור מנה מעניינת מלאה בתוכן ומפתיעה ממצרכים פשוטים ונגישים מוצאת חן בעיני.
ככלל הכנת מרק אינה מורכבת ואף מאוד פשוטה. אנו צריכים ירקות, נוזלים ונותני טעם. המאאמאה, לפעמים אפשר להפוך את המרק למנה עשירה ומורכבת,
כאשר אל הירקות הבסיסים מוסיפים שפע של תוכן. במילה תוכן אני בעצם כוללת את כל הדגנים, הקיטניות, בצקניות וכדורי בשר וכל שעולה על דעתכם.
כך, ממרק סתמי או רגיל, הופך המרק למנה עשירה מלאה ב"הפתעות" וסמיכה משהו. בעצם סוג של ארוחה שלמה.
בצורה כזו המרק מחממם אותנו, משביע ומעניין ….
לפניכם מרק בו עשיתי שילוב בין שעועיות המש, עדשים שחורות, ומעט קינואה. אשר בתום בישול, קרוב לשעה התקבל מרק עשיר , סמיך וטעים.
מרק מש עדשים וקינואה
החומרים: ל – 8-6 סועדים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
5 שיני שום קצוצות
1 גמבה קטנה נקייה וחתוכה לקוביות
עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק
1 כף כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפלת אדומה
1 כף רכז רימונים – לא הכרחי
1/2 כפית כורכום
4 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק עגבניות
10 כוסות מים
1 כוס שעועית מש שטופה ומסוננת
1 כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות
4 כפות קינואה שטופות
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזרים, השום, וקוביות הגמבה מערבבים ומאדים שתיים שלוש דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה כל התבלינים ,העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ויוצקים את המים.
מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מוסיפים את שעועית המש, העדשים, והקינואה בוחשים ומביאים שוב לרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר מכוסה.
טועמים מהמרק ומתקנים תיבול, יוצרים עוד כוס מים מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ40 דקות או עד להסמכה ועיבוי המרק.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק