מרק במרקם אחיד וחלק שלא ניתן לזהות את הירק בתוכו. כאשר מכינים את המרק לארוחה חלבית אפשר להעשיר אותו בשמנת מתוקה ומעט גבינת פרמזן מגוררת. מומלץ להגיש עם לחם קלוי או קרוטונים מתובלים בצד.

 

החומרים: ל-6-8 מנות

1/4 כפית מלח

1/2 1 ק"ג ברוקולי טרי, שטוף

100 גרםחמאה / מרגרינה

1 בצל גדול, קצוץ

1 כרישה, קצוצה

2 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים

3/4 כוס קמח, מנופה

מלח ופלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט

3 ליטר נוזלים (מים, מרק עוף זך, או מרק פרווה)

 

אופן ההכנה:

יוצקים מים לסיר עד שלושה רבעים מגובהו. מוסיפים 1/4 כפית מלח, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הברוקולי וחולטים במים הרותחים כדקה, מסננים ומעבירים מייד לקערה עם מים קרים. מסננים, וקוצצים את הברוקולי.

ממיסים בסיר גדול את המרגרינה ומטגנים את הירקות הקצוצים כמה דקות.

מוסיפים את הברוקולי ומערבבים. מוסיפים את הקמח והתבלינים, ומערבבים.

מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, תוך בחישה רצופה, עד שהקמח מתערבב בהם היטב ולא מותיר גושים.

מכסים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה 25-30 דקות עד שהירקות רכים מאוד והמרק סמיך.

רצוי להגיש עם קוביות לחם קלוי ומעט גבינת פרמזן מגוררת.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here