מתכון למרק נפלא. מרק עבורי היא מילה נרדפת לחורף. המרק הנהדר של אמי, שקיבל את פנינו בחום ובניחוחות משכרים עם חזרתנו מבית הספר ביום קר וגשום, הוא אחד מזיכרונות הילדות הכי נפלאים שלי. המרק של אמא היה מלא "הפתעות ", בזכות התוספות שאמי שמה בכל פעם: ירוק – אם היו בו הרבה עלים, זהבהב- אם שלט בו הכורכום המהביל, פעם אדמדם – אם כלל עגבניות והריסה, ועוד מיני ירקות, קטניות, כופתאות ובצקניות. אם רוצים להכין מרק מנצח, יש להקפיד על כלל זהב – להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק, ניתן להיעזר באבקת מרק (רצוי ללא מונוסודיום גלוטמט), בכמויות קטנות. לכבוד הימים הגשומים והחורף שסוף סוף היגיע, קבלו מתכון למרק עשיר ומלא בהפתעות טעימות שיחממו לכם את הבטן והלב. מרק אשר אל הירקות הבסיסים מוסיפים שפע של תוכן. במילה תוכן אני בעצם כוללת את כל הדגנים, הקיטניות, בצקניות וכדורי בשר וכל שעולה על דעתכם.

כך, ממרק סתמי או רגיל, הופך המרק למנה עשירה מלאה ב"הפתעות" וסמיכה משהו. בעצם סוג של ארוחה שלמה.

 

 

מרק שהוא ארוחה שלמה

 

מרק ירקות פסטה ופטריות

החומרים: ל – 8-6 סועדים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

5 שיני שום קצוצות

1 גמבה קטנה נקייה וחתוכה לקוביות

עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק

1 כף כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה

1/2 כפית כורכום

4 כפות עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה רסק עגבניות

10 כוסות מים

1/2 1 כוסות פרוסות פטריות שמפיניון טריות פרוסות

2 כוסות פסטה יבשה מכל סוג ( במרק כאן השתמשתי עם פסטה קונכיות קטנות)

להגשה:

1 כף גבעולי בזיליקום טרייה קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזרים, השום, וקוביות הגמבה מערבבים ומאדים שתיים שלוש דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה כל התבלינים ,העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ויוצקים את המים.

מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מוסיפים את  הפטריות והפסטה בוחשים ומביאים שוב לרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר מכוסה.

טועמים מהמרק ומתקנים תיבול, יוצקים עוד כוס מים מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ- 30  דקות או עד להסמכה ועיבוי המרק.

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here