מרק אטריות, כולל שלל ירקות בהתאם למה שמצאתי במקרר, בתוספת אפונה מהמקפיא. אתם מוזמנים לגוון בירקות בהתאם לטעמכם. את הסמיכות של המרק קיבלתי הודות לתוספת של אטריות דקיקות. מתחילים בחצי כוס וממשיכים להוסיף בהתאם לדרגת הסמיכות שרצויה לכם.

 

 

החומרים: (ל-8-6 מנות)

1 בצל גדול

2 גזרים בינוניים

150-200 גרם דלעת

2 גבעולי כרפס

5 גבעולי פטרוזיליה

5 גבעולי כוסברה (לא הכרחי)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

½  1–2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

½  כפית הריסה או פלפל חריפה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

1 כפית מלח

9-8 כוסות מים

½ 1-1 כוסות אטריות דקיקות

 

אופן ההכנה:

קוצצים דק את הבצל, קולפים את הגזרים והדלעת וחותכים לקוביות בינוניות. מנקים את גבעולי הכרפס וחותכים לפסים קטנים או קוצצים דק. קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.

מחממים את שמן הזית בסיר גדול וגבוה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים יחד במשך שתיים שלוש דקות. מוסיפים את השום הקצוץ, האפונה וכל התבלינים. מערבבים היטב ויוצקים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כחצי שעה. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את האטריות. מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה, עד להסמכה וריכוך. מגישים חם.

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: פרווה

הכנה,סטיילינג וצילומים- פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here