זמן מרק- חם וסמיך

בגריסים מוגפים

עכשיו, כשמתחיל להתקרר בחוץ, אין דבר שכיף יותר לאכול מאשר מרק ירקות

עשיר, בתוספת גריסי פנינה ד מתכון למנה שגם תחמם וגם תשביע

הימים הקרים והגשם לפרקים שלחו אתי להכין מרק מהיר, עשיר ומשביע. האמת היא שגם בקיץ וגם בחורף, אני מקפידה להכין מרקים לילדי,

והמרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר. התוספות בהן אני מעשירה את המרק נבחרות לפי טעם בני הבית.

כדי ליהנות ממרק מוצלח וטעים חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק, או להכין ולהשתמש בציר עוף ובשר מוכן מראש.

אני מאוד אוהבת מרקים סמיכים ועשירים הממלאים את הבטן ומשמשים כארוחה, ולא כתוספת  אלו מרקים משביעים של חורף, המכילים  ירקות, בשרים,

קטניות, דגנים, והם תמיד עשירים בירקות ותוספות. אם אין זמן, אין שום פסול להשתמש באבקות מרק מוכנות, אך הקפידו להשתמש באלו ללא חומרים משמרים,

ללא נתרן, ללא מונוסודיום גלוטמט, אלא באלו המכילות חומרים טבעיים בלבד. וגם במקרה זה, חשוב להשתמש בכמויות קטנות.

 

מרקים, מרקים בשלל טעמים
מרקים, מרקים בשלל טעמים

 

טיפסקל  כדי שהמרק יהיה סמיך ועשיר:

הוסיפו בדגנים ובקטניות כגון גריסים, אורז, עדשים אדומים או ירוקים, פול, גריסים, בורגול גס ועוד.

הכינו רביכה עם חמאה או מחמאה וקמח שתקבע את דרגת הסמיכות של המרק.

הוסיפו קרוטונים מתובלים, שקדי מרק או זרזיפי ביצה טרופה עם מעט מיץ לימון, פסטה או אטריות.

הכינו מרקי ירקות אותם מרסקים במעבד מזון ו וכך משיגים מרקך סמיך ומעובה ועל הדרך מגישים

מרק עם ירקות לילדים שמסרבים לאכול  ירקות

 

זמן מרק- חם וסמיך
זמן מרק- חם וסמיך
מרק גריסים

החומרים ל-8-6 מנות

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 גזרים, חתוכים לפרוסות דקות

4 שיני שום, כתושות

1 כוס רצועות כרוב דקיקות

1 לפת, חתוכה לקוביות גדולות

1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות גדולות

1/2 כרובית מפורקת לתפרחות (לא חייבים)

1/2 -3/4 כוס גריסי פניניה

מלח ופלפל, לפי הטעם

6 כוסות ציר עוף חם או 2 כפות אבקת מרק עוף

 

לעיטור :

קרוטונים מתובלים

 

כשמתחיל להתקרר בחוץ, אין דבר שכיף יותר לאכול מאשר מרק
כשמתחיל להתקרר בחוץ, אין דבר שכיף יותר לאכול מאשר מרק

 

אופן ההכנה: 

מחממים שמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים בצל, גזר, שום, , בוחשים ומאדים דקה שתיים.

מוסיפים  את רצועות הכרוב, הלפת, תפוח אדמה ופרחי הכרובית  ומאדים כשתי דקות.

מוסיפים גריסי פנינה, מלח ופלפל וציר העוף, מערבבים ומוסיפים עוד נוזלים ( על הנוזלים להגיע ל3/עד לכדי

כ-3/4 מגובה הסיר). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים כשעה וחצי (מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה). מגישים חם עם תוספת קרוטונים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here