מרק גריסים ועדשים
Jump to recipe

מרק עשיר ומשביע במרקם סמיך סוג של ארוחה בקערה והוא בדיוק מה שאנחנו צריכים כאשר קר שם בחוץ. אני אוהבת את התקופה הזאת בשנה כשמזג האוויר מתחלף לו באיטיות. הימים מתקצרים, ופה ושם אנחנו חווים רוחות וגשמים. גם המטבח משתנה: אנו עושים סדר במזווה ומצטיידים במצרכים בעלי חיי מדף ארוכים, שטוב ורצוי שיהיו בבית. הם מבטיחים הכנת תבשילים ומרקים מנחמים בספונטניות, היות וכאשר קר בחוץ, גשום וסוער, כל מה שמתחשק זו קערה מהבילה של אוכל חם, מפנק ומנחם של חורף. תמיד אני מקפידה להסביר ולחדד שכאשר מכינים מרק או תבשיל הדורשים בישול ממושך על הכירה, לא חייבים בהכרח להיצמד למתכון מסוים. לפעמים אפשר לתת ליצירתיות שלנו לפרוץ, או יותר נכון לנסות, להעז ולא לפחד.

כאשר מכינים מרקים בימים גשומים רצוי להקפיד לשלב בהם דגנים וקטניות על מנת לקבל מרק עשיר ובמרקם סמיך. למרקים יכולת מופלאה לחבק ולקבל בחום לתוכם תוספות מעשירות ומשביעות של פתיתים ופסטה בצורות שונות. אם אתם מבשלים עבור הילדים, השתדלו לגוון בסוגי פסטה בצורות מעניינות, כדי שתמשכו את תשומת לבם ותעודדו אותם לטעום דברים חדשים.

 * For the English recipe scroll down * 

מרק גריסים ועדשים
מרק גריסים ועדשים

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

מרק גריסים ועדשים

החומרים (ל-8-6 מנות):

1/4 כוס שמן

2 בצלים, קצוצים דק

5 שיני שום, כתושות

1 כף כמון

1/2 כפית קינמון

2 כפות שטוחות אבקת מרק בצל

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה או פלפלון שטה

2 כפות רסק עגבניות

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

5 גבעולי כוסברה, קצוצים דק

3/4 כוס עדשים ירוקות, מושרות כחצי שעה בקערה עם מים ומסוננים

1/2 1 כוסות גריסי פנינה, שטופים היטב

כ-8 כוסות מים

מרק גריסים ועדשים
מרק גריסים ועדשים

אופן ההכנה:

מחממים בסיר רחב וגדול את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד מספר שניות.

מוסיפים את הכמון, הקינמון, אבקת מרק הבצל, מלח, פלפל, פלפלת אדומה חריפה, רסק העגבניות, ומערבבים. יוצקים כוס מים ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הפטרוזיליה והכוסברה. מבשלים מספר דקות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את העדשים וגריסי הפנינה ומביאים שוב לרתיחה. יוצקים את יתר הנוזלים (על המים להגיע לכ-3/4 מגובה הסיר), מכסים וממשיכים לבשל כ-30-40 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מרק גריסים ועדשים
מרק גריסים ועדשים

 

 I love this time of year. The weather has cooled, the days are shorter, and here and there it rains. But what I really love is getting to cook winter foods and lovely soups that are perfect to serve on cold, wintry days.

One of the suggestions I offer in food workshops is that improvising – especially on soups – is one of the most fun parts of spending time in the kitchen. I always say, let your creativity spring forth and dare to step out of your comfort zone.

I like to add grains and legumes to my winter soups to make them rich and hearty. You can also add different pastas, which is a favorite among children.

 

Photo credit and styling: Pascale Perez Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here