"הפתעות" הוא השם שאנחנו, הילדים, נתנו לכל אותן תוספות שהיו מוסתרות בנוזל המרק הצבעוני. פעם הוא היה ירוק, פעם זהבהב ופעם אדמדם, ולפעמים צפו בו ירקות, קטניות או שילובים מעניינים של כופתאות ובצקניות.

מרק סמיך ומשביע, מתאים מאוד להגשה חגיגית וגם לילדים. אפשר להשתמש באפונה קפואה או יבשה, אך אפונה טרייה מעדנת את טעם המרק.

מרק אפונה ובצקניות

החומרים: ל-8-6 מנות

3 כפות שמן זית

25 גרם חמאה או מחמאה

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

500 גרם אפונה טרייה (או קפואה או יבשה)

1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות גדולות

1 גזר, חתוך לקוביות

5 גבעולי כוסברה, קצוצים

1 כף גדושה קמח

קורט כורכום

2-1 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל, לפי הטעם

11-10 כוסות מים (או מרק עוף)

לבצקניות:

1 ביצה קטנה

2-1 כפות קמח, מנופה

קורט מלח

קורט פלפל לבן, טחון

קורט אגוז מוסקט, מגורר

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים מרגרינה ומערבבים. מוסיפים בצל ומאדים במשך כמה דקות. מוסיפים אפונה, תפוח אדמה, גזר וכוסברה, מערבבים ומאדים כדקה.

מוסיפים קמח, כורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל. מערבבים ויוצקים מעל מים, תוך כדי בחישה. מכסים ומבשלים כ-30 דקות. מערבבים ומנמיכים את הלהבה, ומבשלים עוד 50 דקות. בוחשים מדי פעם.

מרסקים את המרק במעבד מזון למחית אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

להכנת הבצקניות- מערבבים את כל חומרי הבצקניות.

נוטלים מהבלילה בכפית ומטילים לתוך המרק החם, עד תום הבלילה. מערבבים ומבשלים מכוסה כ-10 דקות. מערבבים שוב היטב, ולפני ההגשה מעטרים בפלפל שחור גרוס.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here