Jump to recipe

כדי ליהנות ממרק מוצלח חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. בעונת החורף המרקים הופכים בקלות לארוחה מלאה, לכן הקפידו לעבות את המרק ולהעשירו בתוספות.

 * For the English recipe scroll down * 

מרק אטריות ופטריות

החומרים: (ל-8-6 מנות)

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 גזרים, חתוכים לקוביות

1/2 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, קצוצים כולל העלים

1 גמבה, חתוכה לקוביות

5 שיני שום, קצוצות

5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

5 גבעולי כוסברה, קצוצים דק

3 גבעולי בזיליקום, קצוצים

1 כף כמון

1 כפית מלח

1 כף סויה

1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה

1/2 כפית כורכום

4 כפות עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה רסק עגבניות

10 כוסות מים

1/2 1 כוסות פרוסות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות

2 כוסות אטריות ביצים דקיקות (או ספירליות או פסטה טליאטלה)

 

מרק אטריות ופטריות

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

להגשה:

1 כף בזיליקום טרי, קצוץ (או עלים קטנים שלמים)

חופן פרוסות פטריות

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

מרק אטריות ופטריות

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר גבוה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי, קוביות הגמבה והשום, מערבבים ומאדים שתיים שלוש דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבזיליקום וכל התבלינים, הסויה ואבקת מרק הבצל. מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים היטב ויוצקים את המים.

מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות והפסטה, בוחשים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30-40 דקות בסיר מכוסה.

טועמים מהמרק ומתקנים תיבול. יוצקים עוד כוס מים מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ-30 דקות או עד להסמכה ועיבוי המרק. מגישים חם ומעטרים בפרוסות פטריות טריות, עלי בזיליקום ובוזקים מעל פלפל שחור מלח גס.

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: שעה

סוג המנה: פרווה

מרק אטריות ופטריות

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 Soups usually vary according to mood, weather and the vegetables in the refrigerator. The additions with which I enrich the soup are chosen according to the taste of the members of the household. When I explain how to make soup, I always start with one important rule – to enjoy a successful and delicious soup, you must take care with the raw ingredients, so that they will be high quality and fresh. In the winter the soups easily become a full meal, so be sure to thicken the soup and enrich it with add-ins.

 

 

מרק אטריות ופטריות

Styling and photos: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here