

כדי ליהנות ממרק מוצלח חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. בעונת החורף המרקים הופכים בקלות לארוחה מלאה, לכן הקפידו לעבות את המרק ולהעשירו בתוספות.
* For the English recipe scroll down *
מרק אטריות ופטריות
החומרים: (ל-8-6 מנות)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 גזרים, חתוכים לקוביות
1/2 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי, קצוצים כולל העלים
1 גמבה, חתוכה לקוביות
5 שיני שום, קצוצות
5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
5 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
3 גבעולי בזיליקום, קצוצים
1 כף כמון
1 כפית מלח
1 כף סויה
1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפלת אדומה
1/2 כפית כורכום
4 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק עגבניות
10 כוסות מים
1/2 1 כוסות פרוסות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2 כוסות אטריות ביצים דקיקות (או ספירליות או פסטה טליאטלה)
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
להגשה:
1 כף בזיליקום טרי, קצוץ (או עלים קטנים שלמים)
חופן פרוסות פטריות
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גבוה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי, קוביות הגמבה והשום, מערבבים ומאדים שתיים שלוש דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבזיליקום וכל התבלינים, הסויה ואבקת מרק הבצל. מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים היטב ויוצקים את המים.
מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות והפסטה, בוחשים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30-40 דקות בסיר מכוסה.
טועמים מהמרק ומתקנים תיבול. יוצקים עוד כוס מים מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ-30 דקות או עד להסמכה ועיבוי המרק. מגישים חם ומעטרים בפרוסות פטריות טריות, עלי בזיליקום ובוזקים מעל פלפל שחור מלח גס.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעה
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Soups usually vary according to mood, weather and the vegetables in the refrigerator. The additions with which I enrich the soup are chosen according to the taste of the members of the household. When I explain how to make soup, I always start with one important rule – to enjoy a successful and delicious soup, you must take care with the raw ingredients, so that they will be high quality and fresh. In the winter the soups easily become a full meal, so be sure to thicken the soup and enrich it with add-ins.
Ingredients
- 2 tablespoons olive oil
- 1 large onion, finely chopped
- 2 peeled carrots, cut into cubes
- ½ head celery, diced
- 3 stalks of celery, chopped
- 1 clean bell pepper, cut into cubes
- 5 cloves of garlic, chopped
- 5 stalks of parsley, washed and finely chopped
- 5 stalks of coriander, washed and finely chopped
- 3 sprigs of basil, chopped
- 1 tablespoon cumin
- 1 teaspoon salt
- 1 tablespoon soy
- 1 tablespoon onion soup powder
- ½ teaspoon black pepper
- ½ teaspoon red peppercorn
- ½ teaspoon turmeric
- 4 tablespoon crushed tomatoes
- 1 heaping tablespoon tomato paste
- 10 cups water
- 1 ½ cups fresh champagne mushroom, sliced
- 2 cups egg noodles, thin, spiral or tagliatelle
- For serving:
- 1 tablespoon fresh basil sprigs, chopped or small, full leaves
- Handful sliced mushrooms
- A little salt and ground pepper
Instructions
- Warm olive oil in a deep pot. Add chopped onion and fry lightly until transparent. Add cubed carrots, chopped head and leaves of celery, cubed bell pepper and garlic, mix and steam two to three minutes.
- Add chopped parsley, coriander and basil and all the spices, the soy and onion soup powder. Mix and add crushed tomatoes and tomato paste, mix well and pour in water.
- Cook on a high flame and bring to a boil. Add mushrooms and pasta and mix and bring to a boil again. Lower the flame and continue to cook for about 30 to 40 minutes in a covered pot.
- Taste the soup and adjust the spices, pour in another cup of water, mix and continue to cook on a very low flame for about 30 minutes or until the soup thickens. Serve hot and top with sliced fresh onions and basil leaves and sprinkle black pepper and coarse salt on top.
- Level of difficulty: Moderate
- Time: 1 hour
- Status: Pareve (Non-dairy)
Styling and photos: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק