

בחורף כאשר העץ בגינה מניב כמות גדולה של תפוזים מיד אני מתחילה להכין ריבות תפוזים שונות בינהם את מרקחת פרוסות התפוזים הזו או קוביות תפוזים, בתום הבישול מקבלים את הפלחים מצומקים וצמיגים כמעט כמו סוכרייה מתוקה – מרמלדה. הריבה נשמרת במזווה או במקרר.
החומרים: ל- 2 צנצנות של 500 גרם
1 ק"ג תפוזים
5 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
1/2 לימון
אופן ההכנה:
מקרצפים ושוטפים את הקליפות היטב. חוצים את התפוזים לשניים וסוחטים את המיץ. חותכים את קליפת התפוזים יחד עם שאריות התוך לפרוסות, או לקוביות קטנות.
מניחים בסיר רחב את הסוכר והמים ומבשלים. מוסיפים את מיץ הלימון, חותכים את הלימון הסחוט לפרוסות מוסיפים לסיר ובוחשים היטב יחד עם הסוכר והמים. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.
עם רתיחת הנוזלים, מוסיפים את מיץ התפוזים ופרוסות קליפות התפוזים. ממשיכים לבשל כשעה ורבע –וחצי, תוך השגחה ובחישה עד אשר העסיס מתאדה בחלקו ונעשה צמיג וסמיך.
מצננים היטב את המרקחת המוכנה, מעבירים לצנצנות, מכסים ברדיד אלומיניום ואחר סוגרים היטב את המכסה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק