מתוק ומפנק מרמלדה

כשיש המון תותים הכי טעים להכין מרמלדת תות. אני זוכרת שלכבוד סעודת יתרו – חג הבנים במעדה התוניסאית  הוכנו לילדים הצעירים שלל מרמלדות צבעוניות, פסים פסים של שכבות סוכר מרמלדי מתוק

שהתגלגל על הלשון. כאן המרמלדה הוכנה עם פרי טיבעי ומתוכה חרצתי צורות מרמלדיות שונות שהוסיפו עניין.

בין שלל המתוקים היו: סוכריות ולקקנים, נוגט שקדים , קארמל שקדים, יויו

 

מרמלדת תות

החומרים לקופסה שתכיל 1/2 ק"ג ממתק

400 גרם מחית פרי תות או אחר

400 גרם סוכר

20 גרם פקטין (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה)

90 גרם גלוקוזה (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה)

מיץ מ-1/2 לימון

לעיטור:

1 כוס סוכר

 

מרמלדות בצבעים וטעמים שונים
מרמלדות בצבעים וטעמים שונים

אופן ההכנה:

מכניסים את מחית התות לקלחת ומחממים על להבה בינונית. מניחים 100 גרם סוכר בקערית, מוסיפים את הפקטין

ומערבבים היטב. מוסיפים אל מחית הפרי, מערבבים ומוסיפים את שאר הסוכר תוך בחישה.

ממשיכים לחמם תוך בחישה עד שהעיסה מגיעה ל-70 מעלות. (יש לעבוד עם מד חום).

בידיים רטובות מוסיפים את הגלוקוז ומערבבים היטב. מחממים עד ל-100 מעלות, מוסיפים את מיץ הלימון ובוחשים.

בהתאם לדרגת צמיגיות המרמלדה הרצויה לכם, מורידים את העיסה מהאש.

דרגה בינונית נעה סביב 104-105 מעלות.

מרפדים תבנית מלבנית בגודל 27X30 בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את הבלילה. משטחים לגובה 1/2 ס"מ. מצננים

כ-3 שעות וחותכים לקוביות או לצורות בעזרת חורצנים.

מניחים סוכר בצלחת ומגלגלים את המרמלדות. שומרים במקום יבש בכלי מרופד בנייר אפייה.

 

  • טיפסקל

לפני הכנת המתוקים וודאו שיש לכם במטבח מד חום למדידת הטמפרטורה.

שימרו את הממתקים שלכם במקום מאוורר ויבש, בקופסאות רחבות מרופדות בנייר אפייה ומרוססות קלות בשמן, למנוע הידבקות.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here