נזכרתי בסיר עישון שקיבלתי במתנה ומעולם לא חשבתי שהוא יתפקד כמעשנה טובה ולכן לא השתמשתי בו. מצוידת בשלל ההסברים והדרכה על עישון נכון של דגים, הכנתי משרה מתובלת.

הכנסתי לתוכה מספר נתחי מקרל מפולטים ואחד שלם, סגרתי היטב את כלי המשרה, ושלחתי אותם לנוח במקרר לכבישה ולספיגת הטעמים.

 

 

בסיר עישון ביתי
בסיר עישון ביתי

 

 

למחרת מיקמתי בהתרגשות את סיר העישון בחצר, ניגבתי את הדגים מהמשרה והנחתי אותם בסיר.

לאט לאט היה ניתן לראות את העשן מבצבץ מהסיר, וניחוח רוזמרין לימוני התפשט בחצר ביתי. כעבור חצי שעה או קצת יותר הרמתי את מכסה הסיר וחשפתי נתחי דגים שחומים ועסיסיים.

 

מסדרים את הדגים בסיר אחרי ניגוב המשרה
מסדרים את הדגים בסיר אחרי ניגוב המשרה

החומרים: ל- 15-10 מנות מתאבן

2 פילטים של מקרל

1 דג שלם

למשרה:

1 כף שמן זית

2 כפות חומץ בין יין

1 כף סוכר או דבש

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות מיץ לימון

1 כפית שום כתושה

4 גרגרי פלפל אנגלי או כוסברה

2 מסמרי ציפורן

הדגים בסיר העישון
הדגים בסיר העישון

אופן ההכנה:

מערבבים בכלי רחב את כל חומרי המשרה. מצפים את הדגים היטב במשרה. מאחסנים לילה במקרר.

מכינים את סיר העישון עם שבבי העץ, מספר ענפי רוזמרין וקליפות לימון. מניחים על אש נמוכה או על גחלים.

מניחים את המגש המחורר על השבבים וענפי התיבול. מסדרים על המגש את נתחי הדגים, סוגרים היטב ומעשנים כחצי שעה. מידת ההשחמה נקבעת לפי זמן העישון וכמות העשן.

 

מאקרל מעושן
מאקרל מעושן

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here