מקרוני וכדורי בשר או מַקַרוּנָה בִּלסַלְסָה וּכַּואַבָּר

ההשפעה האיטלקית במטבח הטריפוליטני מתבטאת בשימושים הרבים שעושה מטבח זה בפסטות ובפתיתים, כשהוא מוסיף להם את הגוון הפיקנטי והחריף המחבר אותו לבישול הטריפוליטני המפולפל. התוצאה מנה מיוחדת.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

לכדורי הבשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

4 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

4 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות

1/2 כפית קינמון טחון

לרוטב:

5 כפות שמן

2 בצלים גדולים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

8 שיני שום, קלופות, שטופות וקצוצות

4 כפות רסק עגבניות

1 עגבנייה גדולה, שטופה וחתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פלפלת אדומה מתוקה

1 כפית פלפלצ'ומה

1/2 1 – 2 כוסות מים

1 חבילה  מקרוני (250 גרם)

 

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים לכדורי הבשר בקערה ומערבבים לעיסה אחידה. מרטיבים קלות את הידיים וצרים כדורים קטנים בקוטר 1/2 1 ס"מ. מניחים על צלחת גדולה.

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים והשום הקצוצים ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את רסק העגבניות ואת קוביות העגבנייה, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. יוצקים את המים לסיר, בוחשים ומבשלים מכוסה על להבה בינונית עד לרתיחה.

מוסיפים את כדורי הבשר לרוטב הרותח, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

ממלאים סיר גבוה במים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. כאשר המים רותחים, מוסיפים את המקרוני ומבשלים על להבה בינונית עד לשלב "אל דנטה". מסירים מהלהבה ומסננים. מוסיפים את המקרוני אל סיר הרוטב וכדורי הבשר ומערבבים. מגישים חם.

צילום: חגית גורן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here