

הם פינוק אמיתי, קלים להכנה נפלאים לאירוח קליל וסתם לנשנוש ליד המרקע. הכי חשוב לזכור הם כל כך טעימים פריכים ומתפצפצים בפה עד שהם מתחסלים מהר.
לכן הכינו אותם בכמות כפולה ושימרו בצנצנת זכוכית בעלת סגירה טובה.
החומרים: ל-צנצנת גדולה
1 חבילת בצק עלים משובח מרודד
מלח ופלפל
1 כפית זירעוני שומר (או תבלינים לפי טעמכם)
ביצה טרופה- לא הכרחי
אפשר להשתמש במבחר תבלינים: קצח, מלח גרוס, שומשום, פלפלי שטה גרוסים, פלפל שחור גרוס, זעתר, אורגנו יבש ועוד לפי טעמכם


אופן ההכנה:
פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות מברישים קלות בביצה הטרופה ומפזרים מלח ופלפל ואו תבלינים אחרים. אפשר לבזוק את התבלינים והמלח ללא הברשת ביצה.
חותכים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ- 20-25 ס"מ. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים רצועה מתובלת ומסובבים אותה קלות כבורג. מניחים על התבנית המרופדת מכינים כך את כל רצועות הבצק. ומסדרים ברווחים שווים בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוהה 220 מעלות צ' אופים כ3-4 דקות ומורידים את הטמפ' ל- 200 מעלות צ' אופים עד שהם משחימים . מוציאים ומצננים היטב שומרי בכלי סגור.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק