

כשמחליטים להכין עוגיות אוזני המן, צריך לבחור בסוג הבצק הרצוי כמו: בצק פריך, פריך פרווה, פריך שמנת חלבי , בצק שמרים או בצק המשלב בין שמרים לפריך .
וכשבחרנו את הבצק נגשים לבחירת המלית האולטימטיבית, על מנת להפוך את הנגיסה באוזן המן למושלמת.
הבחירה במקובלת והנפוצה היא כמובן מלית פרג, אך אפשר לגוון ולשדרג את המלית המקובלת בשלל גוונים וטעמים לא שיגרתיים.
לפנכם מבחר מליות מומלצות לבחירתכם:
מלית פרג
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
100 גרם פרג טחון
1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים
50 גרם צימוקים בהירים
2 כפות פירורי ביסקוויטים
2 כפות דבש
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.


מלית אגוזים
150 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך או שקדים, קצוצים
1/2 כוס גרגרי שומשום
1/4 כוס סוכר
5 כפות דבש
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.


מלית תמרים
אם המלית דלילה מדי מוסיפים 2-1 כפות פירורי ביסקוויטים.
500 גרם ממרח תמרים
1 כפית קינמון טחון
1 כף שמן
100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.


מלית שוקולד חלבה
1 גביע שוקולד נוטלה
100 גרם חלבה
חופן אגוזים קצוצים דק
1/2 כוס שוקולד גרוס
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.


מלית תפוחי עץ ושקדים
1 גביע ממרח תפוחי עץ, ממרח או וקוביות תפוחי עץ למלית
1 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
2 כפות גרגרי שומשום – לא הכרחי
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
במידה והמלית רכה מידי אפשר להוסיף עוד שקדים או אגוזים טחונים עד לקבלת מלית סמיכה ויציבה.


מלית ריבת חלב וחלבה
1 צנצנת ריבת חלב
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
1/2 כוס חלבה, מפוררת
1 כפית תמצית וניל
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק