רסיסים של כוונה

בכל פעם כשאני שומעת את "מתנות קטנות" , שירו של רמי קלינשטיין, אני מתרגשת מחדש. לא משנה כמה פעמים

שמעתי את השיר, אני מיד מפזמת ומזהה בו כל מילה וצליל. תמיד זו אותה צמרמורת נעימה שעוטפת ומחבקת אותי

כבר בצליל הראשון, כמו בפעם הראשונה.  שיר שמספר את הסיפור שלנו ומצליח לארוז את כל מה שאני מנסה לעשות

כבר מספר עשורים דרך חוש הטעם.

בשיר מתאר קלינשטיין את האווירה של יום שישי, את הריחות, והצלילים שמספרים שהשבת עוד רגע כאן.  כשמקשיבים

למילות השיר ולא רק למוזיקה הנפלאה שלו, עולה באחת תמונת ילדותנו. הרי לכל אחד ואחת מאיתנו ישנו הניגון

הייחודי שלו, זיכרון ניחוחות התבשילים שהיו עולים מהמטבח הביתי רגע לפני שנכנסת השבת, הצבעים והטעמים של

השולחן הערוך.

רבים מתייחסים אל האוכל המסורתי, האתני, בחשדנות מסוימת.  הם בודקים  בקפידה את המרכיבים,  מתעניינים

בדרך ההכנה, סופרים את הקלוריות  ואת אחוזי השומן ועוסקים יותר בניתוח האוכל ופחות בהנאה שבהכנה ובטעם.

נכון, חשוב שנקפיד על הבריאות ועל הערכים התזונתיים של המאכלים שנכנסים לגופנו,  אבל לא פחות חשוב לדעת

לשמור על המטעמים המסורתיים ועל הטעמים המיוחדים של ילדותנו.  אפשר בהחלט להמשיך ולהכין אותם ועל הדרך

ל"שפץ " או כמו שהכול אומרים היום ל- "לשדרג"  אותם מהבחינה הקלורית. פחות טיגון ויותר אפייה, והחלפת חומרי

גלם בכאלה שהם ידידותיים יותר לבריאות.  דרך נוספת לטפל בעניין היא  להכין את המאכלים במנות קטנות יותר,

"מתנות  קטנות". בצורה זו אנחנו לא מוותרים על המנות המסורתיות  ועל הדרך הופכים מנות די שגרתיות ובאנליות

למעניינת ומפתיעות.

מכירים את המעקוד, הפשטידה האופיינית למטבח הצפון אפריקאי?  בדרך כלל מכינים אותה באירועים חגיגיים. מניחים

אותה, תפוחה, גבוהה ובולטת במרכז השולחן ופורסת אותה  לעיני הסועדים ברוב טקס תוך כדי חשיפת המילוי שמורכב

מירקות, ביצים ובשר. בחרתי להכינה  בתבניות אישיות. עיטרתי אותה בגרגרי שומשום ופשיתן, ובמקום לבשל על

הכיריים, אפיתי אותן בתנור והן הוגשו כמנת פתיח לארוחת השבת. כמו מתנה קטנה.

קבלו מעקוד משודרג, הפעם דילגתי על הטכניקה הקלאסית להכנת המעקוד ובחרתי להכינה בתוך תבניות אלומיניום

אישיות.החלטתי לאפות ולא לטגן בשל היתרונות הבריאותיים, מהירות ההכנה וצורת ההגשה.

 מכינים את העיסה ומעבירים לתבניות אישיות
מכינים את העיסה ומעבירים לתבניות אישיות

החומרים: ל- 16-12 תבניות אישיות

4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1 כף מיץ לימון (לא הכרחי)

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

1 ביצה קשה חתוכה לקוביות

3 כפות אפונה וגזר (מקופסה או קפואה)

4 כפות שמן או תרסיס שמן

לעיטור:

1-2 כפות זרעי פישתן או גרגרי שומשום וקצח

 

אופן ההכנה: 

מועכים בקערה את תפוחי האדמה המבושלים מוסיפים להם את הביצים בזו אחר זו תוך כדי מעיכה וערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.

מסדרים על תבנית תנור את תבניות האלומיניום האישיות, מברישים אותן בשמן או מרססים קלות בשמן.

ממלאים את התבניות בעיסת תפוחי אדמה עד ל-3/4 מגובה התבנית. מפזרים מעל את זרעי הפישתן או זרעי השומשום והקצח.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' . אופים כ- 25-20 דקות ומצננים.

 

 

טיפסקל

שימו לב לסוג התבנית האישית אותה בחרתם. הן יכולות להיות גבוהות או שטוחות, בהתאם לסוג מקבלים את מספר הפשידות .

אפשר לגוון רק בביצה קשה ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצה במקום האפונה והגזר.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here