עוגיות אופייניות לעדות המזרח, וניתן למוצאן במטבח המצרי, הכורדי, העיראקי התורכי והערבי. אלו עוגיות ממולאות, פריכות ומצופות באבקת סוכר, בעלות עיטור המתקבל משימוש במלקחיים קטנים ומשוננים.

הצורה המתקבלת מאפשרת את שימור אבקת הסוכר על העוגיות לזמן ממושך. מעמול במלית אגוזים עיצוב צורתו שונה מזו על בסיס התמרים. כך גם מבדלים בין השניים.

מעמול עוגיות ממולאות תמרים

לבצק:

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס מים חמים

100 גרם חמאה או מחמאה או מרגרינה

1/4 כוס שמן

1/4 כפית תמצית וניל משובחת או מספר טיפות מי ורדים

למלית:

150 גרם תמרים מעוכים

2 כפיות שמן קנולה

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לבצק -מניחים בקערה רחבה את הקמח מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. בקערה נפרדת שמים את החמאה או המחמאה, מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד להמסת החמאה או המחמאה.

מוסיפים את השמן, מי הורדים ואו ה-וניל ומערבבים היטב.צרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את תערובת החמאה או המחמאה, לשים עד שמתקבל בצק רך. יש להימנע מלישת יתר.

למלית -מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את השמן, מערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את הבצק ל-22 חתיכות ומגלגלים כל אחת לכדור. צרים גומה במרכז כל כדור בעזרת אצבע, וממלאים בכפית מהמלית המוכנה. סוגרים את הגומה על ידי משיכת קצוות הבצק ומגלגלים לכדור.

משטחים מעט את העוגיות בכף היד (כקציצה).בעזרת המלקחיים הקטנות מעטרים את העוגייה בצביטות קלות סביב העוגיות. נוצרים שקעים קטנים ומאורכים שבעזרתם נצמדת אבקת הסוכר אל העוגיות.

מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25-30 דקות . מוציאים מהתנור וזורים מייד מחצית מכמות אבקת הסוכר מקררים, וזורים על העוגיות אבקת סוכר בשנית.

  • טיפסקל להעשרה וגיוון המעמול

אפשר להעשיר את המלית במעט אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים, קליפת תפוז מגוררת או קינמון.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here