

עוגיות קטנות ויפהפיות, ממולאות בתערובת עשירה של אגוזים, פיסטוקים, תמרים וצנוברים ומדהימות בטעמן. מלכות המתוקים הביתיים המוגשים באירועים חגיגיים כברית מילה, בר מצווה, אירוסין, שבת חתן ובחג פורים.
לקישוט המַעְמוּל צובטים את הבצק במלקחיים משוננים בשם "מַלְאַט", שגורמים לאבקת הסוכר להישאר במקומה.
אפשר גם להשתמש ב"אָלֵבּ" – תבנית ידנית ליצירה מהירה של מַעְמוּל מעוצבים.
החומרים: ל-32 עוגיות
לבצק:
2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
5 כפות (1/4 כוס) סולת דקה
1 כף אבקת סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
200 גרם מרגרינה לאפייה או חמאה
כ-2 כפות מים


למלית:
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פיסטוקים
2 כפות מרגרינה רכה
2 כפות צנוברים קטנים
50 גרם ממרח תמרים (מקופסה)
2 שקיקים סוכר וניל
1 כפית קנמון
1 כפית מי זוהר מדוללים
לעיטור:
2 כפות אבקת סוכר ומסננת דקה


אופן ההכנה:
הכנת הבצק: שמים בקערה קמח, אבקת אפייה, סולת, אבקת סוכר וסוכר וניל ומערבבים קלות ביד.
מרככים מרגרינה/חמאה במיקרוגל בפעימות קצרות ומוסיפים לקערה. לשים את כל מרכיבי הבצק ביד תוך כדי הוספת מים טיפין-טיפין עד שמתקבל בצק במרקם רך, גמיש ונוח לעבודה.
עוטפים את הבצק בשקית ניילון ומכניסים למקרר לשעתיים להתמצקות ועדיף לעבוד עם בצק קר מהמקרר.
הכנת המלית: קוצצים את האגוזים והפיסטוקים קיצוץ בינוני ומעבירים לקערה.
מרככים 2 כפות מרגרינה במיקרוגל בפעימה קצרה ומעבירים לאותה קערה
מוסיפים לקערה צנוברים, ממרח תמרים, סוכר וניל, קינמון ומי זוהר ומערבבים לקבלת עיסה במראה אחיד.
עיצוב, מילוי, אפייה והגשה: מרפדים תבנית בנייר אפיה מחלקים את הבצק ל-32 כדורים אחידים בגודלם ואת המלית ל-32 גולות קטנות
אוחזים כדור בצק ויוצרים בו גומה במרכז. בעזרת האצבע מדקקים מעט את הדפנות. ממלאים את הגומה בגולת מלית. צובטים את הבצק וסוגרים מעל בעזרת האצבעות. מגלגלים שוב לכדור ופוחסים מעט. מניחים את המעמול בתבנית במרווחים שווים.


לקישוט צובטים את פני העוגיות ב"מלאט" (מצבט משונן ) . מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 20 דקות עד שתחתית המעמול מזהיבה קלות.
מיד לאחר סיום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור כשפני העוגיות עדיין לבנים ומשאירים את המעמולים בתבנית לצינון מלא והתייצבות (שעתיים בערך)
מעבירים את העוגיות לקופסה בעלת מכסה הרמטי וסוגרים רק לאחר 4 שעות. מאחסנים עד שבועיים
הגשה: מפזרים אבקת סוכר באמצעות מסננת דקה. אבקת הסוכר שוקעת בחריצי העיטורים ומוסיפה טעם ויופי.
המתכון מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה" טובה גינדי. צילום: סטודיו סליס
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק