מגללים רצועות קוקוס

במסגרת שיטוטיי הקולינריים נתקלתי בחנות ממתקים לילדים. היו בה שלל סוכריות צבעוניות, סוכריות על מקל, סוכריות סוכר בשלל גדלים, צורות וגוונים. שפע של סוגי טעמים כולל סוכריות גומי מרמלדות ועוד..

כל אלו נשקפו מבעד לקופסאות שקופות, להן דלת פתיחה כמו מגירת מגלשה אליה גולשים הסוכריות ברגע שהיא נפתחת …

בנוסף היו שם סוגי סוכריות שלהן עטיפות מעניינות, צבעוניות, מרשרשות או כאלו שבצבצו מניירות צלופן צבעוניות ושקופות.

הבטתי סביבי המומה מהמבחר הגדול ומהשפע הרב וחשבתי אך יכול ילד לבחור מתוך המבחר העצוםהזה? הפיתוי גדול ומה לעזאזל בוחרים?

השפע בחנות החזר אותי באחת לילדותי, יותר נכון לממתקי ילדותי שהיו בהחלט אחרים. הם לא הובאו ארצה מארצות הנכר,

הם לא הוצאו מקופסאות מעניינות או חולצו מעטיפות מרשרשות וצבעוניות. הם פשוט שכבו בתוך קופסאות פלסטיק עם המכסה ה"מרגיז" שתמיד היה נדמה שלוקח למוכר המון זמן לפתוח.

כשהוא מצמיד את הצנצנת לגופו פותח את המכסה בסיבוב או שניים ואז היה שולף את הממתק המבוקש. היו גם הממתקים שנשקפו מקופסאות קרטון כשהם מסודרים שורות, שורות.

ובהם נחו גלילי הקוקוס, החלביצה, המרשמלו, סוכריות שוקולד, נוגטי שקדים, מרמלדות, לוקום ועוד… כולם היו מתוצרת הארץ שהוכנו כאן בארץ במפעלים קטנים ומשפחתיים.

נכון הם היו אולי פחות נוצצים, והמבחר היה קטן, אך הייתה להם נוכחות חזקה עטופה וחבוקה במתיקות הסוכר עם עטיפת פשטות ובעיקר בתמימות של ילדות.

המון מאכלים ומתוקים הכנתי לאורך השנים במטבחי, אפילו הקרמבו האהוב נוסה בהצלחה. אך מעולם לא נסתי להכין במטבחי את ממתקי ילדותי.

החלטתי לנסות ולהכין אותם הפעם במטבח הביתי. ממתקים המבוססת על חומרי גלם מקומיים ממתקים מסורתיים של פעם , כולם עשויים מחומרים טבעיים כמו: פיסטוקים, עלי וורדים, שומשום, תבלינים ועוד… ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל.

 

להכנת ממתקי הילדות

מד חום – על מנת להכין את הממתקים הללו חשוב להצטייד במד חום אותו ניתן לרכוש בחניות המתמחות. בכלל אני ממליצה שיהיה אחד כזה במטבח לא רק לצורך ממתקים גם להכנת ריבות, מרמלדות קרמים קצפות ועוד…

משקל – חשוב כאן למדוד ולשקול לכן רצוי שיהיה ברשותכם משקל ייעודי מדויק.

עוד…. לסוכריות- מקלות בגדלים שונים. נותני טעם וצבע לפי טעמכם- מי ורדים, וניל צבעי מאכל –בשוק קיימים סוגים שונים רצוי להשתמש עם הצבעים הטבעים. מיוחדים – גלוקוז או סירופ תירס.

את כל החומרים והכלים הדרושים אפשר היום בקלות למצוא בכל רשתות והחניות המתמחות לבשלן ולאופה .

ממתק קוקוס ורוד הוא הממתק האהוב עלי. רצועות רצועות בגדלים שונים ורודים ולבנים מנוקדים בפתיתי קוקוס. נגיסה קטנה בהם חושפת מלית לבנה נימוחה מתוקה וטעימה. השילוב בין גווני הלבן ורוד עושים את כל העבודה.

מגלגלים בפתיתי קוקוס

החומרים: ל-20- 25 יחידות בעובי 1.5 ס"מ באורך 7 ס"מ

200 גרם פתיתי קוקוס לבן

3 כפות סירופ גרנדין או תרכיז פטל או הסירופ אדום למלבי או צבע מאכל בהתאם לצורך

300 גרם פתיתי קוקוס לבן

30 גרם חמאה רכה

400 גרם סוכר לבן

250 גרם מים

70 גרם סירופ תירס

תבנית מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את פתיתי הקוקוס עם סירופ גרנדין עד לקבלת גוון ורוד. בקערה נוספת מערבבים את שאר פתיתי הקוקוס עם החמאה לקבלת עיסה אחידה.

שמים בסיר את הסוכר, המים וסירופ תירס מבשלים ומביאים לרתיחה על אש בינונית, מרתיחים כ-5 דקות, (אם נעזרים במדחום מחכים ל- 110 מעלות)

יוצקים את הסירופ החם לקערת הקוקוס עם החמאה ומערבבים, מתקבלת עיסה דביקה.

מעבירים את העיסה לתבנית המרופדת בנייר אפייה. משטחים בעזרת מרית את עיסת הקוקוס ומעבירים לצינון במקרר כחצי שעה.

מוציאים מהמקרר, נוטלים מעט מהעיסה ומגלגלים לגלילים על משטח עבודה. גלילים בעובי 1.5 ס"מ ובאורך 7 ס"מ.

מגלגלים את הגלילים בתערובת פתיתי הקוקוס הצבועים ורוד, מהדקים ומגלגלים על נייר אפייה עד שהגליל נעטף בשכבה דקה של קוקוס וורוד. מאחסנים במקרר עד שבועיים בכלי סגור

 

זו ילדותי ...
זו ילדותי …

טיפסקל

עיצוב גלילי הקוקוס יעשה כשהמסה קרה לגמרי

המתכון באדיבות הקונדיטורית איילת כהן מ"קייטרינג מעשייה" צילום: דותן ברוך

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

5 תגובות

    • הי רחל
      על פניו איני רואה בעיה .אולם לא ניסיתי זאת מעולה
      ולא יודעת עד כמה זה משפיע על הטעם.
      הצעתי היא לנסות להכין עם חצי כמות ולראות איך זה מתקבל
      ועדכני אותי :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here