

ממרח טחינה בשני צבעים את צבעי הטחינה אפשר לשנות בעזרת הוספת חומרי גלם בצבעים שונים. סלק אדום מבושל וסחוט למשל יקנה טחינה סגולה וגמבה אדומה קלויה וטחונה תניב טחינה אדומה. מגישים לצד ממרח חומוס סלטים ופלאפל חומוס
רוצים להכין פיתה בבית?! כך תכינו בקלי קלות
החומרים: (ל-10-8 מנות)
לטחינה בהירה:
1 כוס טחינה גולמית, באיכות טובה
מלח ופלפל, לפי הטעם
מיץ מ-1-2 לימונים (תלוי בדרגת החמיצות שאהובה עליכם)
1 כוס מים
8 שיני שום בינוניות, כתושות
לטחינה ירוקה:
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
8 ענפי נענע, קצוצים דק
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הטחינה, המלח, הפלפל ומיץ הלימון. מערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי בחישה, עד לקבלת דרגת הסמיכות הרצויה.
לטחינה ירוקה: מוסיפים לטחינה הבהירה את עשבי התיבול, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מעבירים לכלי בעל מכסה לסגירה הרמטית ושומרים במקרר.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כחצי שעה
סוג המנה: פרווה
Two colors of tahini
Traditional tahini has a light tan color. You can also make purple tahini by adding cooked beets or red tahini by adding roasted peppers.
Ingredients
- Light tan tahini:
- 1 cup raw tahini
- Salt and pepper, to taste
- Juice from 1-2 lemons (depending on how sour you want tahini to be)
- 1 cup water
- 8 medium cloves of garlic, crushed
- For green tahini, add:
- 1 bunch of parsley, chopped finely
- 8 sprigs of mint, chopped finely
Instructions
- Add the tahini, salt, pepper and lemon juice and mix well. Gradually add the water while stirring until you reach desired consistency (some people like it thick and others like it watery).
- If you’d like to prepare green tahini, add the parsley and mint. Taste and adjust seasoning. Transfer to an airtight container and store in the fridge.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 30 minutes.
- Status: Pareve.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק