עטיתי על ידי שני זוגות כפפות גומי (ליתר ביטחון!), סילקתי את כובעי הפלפלים, נפטרתי מהגרעינים הקטנים ושטפתי את הפלפלים היטב. לאחר מכן ייבשתי אותם.

כשהתייבשו, טחנתי אותם בנפרד עם תבלינים ועשבי תיבול שונים וקיבלתי שני ממרחים מדהימים בצבעם, בטעמם ובמידת חריפותם.

החומרים: לצנצנת קטנה

6 פלפלוני בנרו כתומים-צהובים

3 פלפלים צהובים־כתומים מתוקים גדולים ובשרניים

3 שיני שום גדולות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כוסברה יבשה

2 כפות שמן זית

 

 

אופן ההכנה: 

טוחנים את החומרים במעבד מזון (כל ממרח בנפרד) עד לקבלת מרקם משחתי עדין. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל שמן זית, כך שיצפה את פני הממרח. סוגרים היטב ושומרים במקרר.

 

טיפסקל להקלת החריפות

טעמתם, נכוויתם, רוצים להקל את הצריבה בפה? רצוי לשתות חלב או לאכול לחם. אסור לשתות מים, המים מפזרים את החריפות בפה ומחמירים את דרגת החריפות.

טיפסקל לגיוון ותיבול

ניתן להוסיף לממרחים תבלינים שונים כמו זנגביל, כמון והל. אפשר להגדיל את כמות הפלפלים המתוקים ועשבי התיבול. כמו כן אפשר לשלב פלפלים ירוקים מתוקים ומעט שקדים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here