אל תסתפקו באלה מהסופר: אין כמו מתכון ביתי למלפפונים כבושים, שמעניקים ערך מוסף לכל ארוחה

ישנם ירקות שאנו פוגשים לאורך כל השנה, וישנם את אלו שיופיעו בעונה מסוימת. האחרונים הם המפונקים, אשר בוחרים את הזמן המדויק והמיוחד לפריחה עד לקבלת הטעם המושלם.

הכבישה באה לעזרתנו כאשר אנו רוצים לשמר את הטעם של  ירק מסוים לכל השנה. או אז הירק עובר טיפול ראשוני שבו הוא מועשר בנוזלים, בעשבי תיבול ,ונותני טעם. לפעמים מחזקים אותו בפלפלים חריפים בשמן משובח ומיץ לימון ,ולפעמים אף עובר הכנה ראשונית של בישול, צליה, או טיגון .

מאחסנים אותו בצנצנות גדולות בעלי סגירה הרמטית עד לשימוש. מי שמבקר בשווקים ובמרכולים בשבועות האחרונים בוודאי שנתקל בערמות מלפפונים הקטנים.  או במרכולים שם  הם מוצעים  על מגשים קטנים צמודים זה לזה וארוזים היטב.

אתם לא צריכים להיות מומחים גדולים כדי שתצליחו להכין מלפפונים כבושים, שיכניסו טעם מיוחד ורענן לכל ארוחה.

טיפסקל

יש לעקר את הצנצנת לפני הכנסת המלפפונים על מנת שישמרו היטב.

אפשר לגוון את התבלינים ועשבי התיבול לפי טעמכם. אפשר להשתמש רק עם מלח או חומץ ומלח

התחילו את שימור המלפפונים במשך יום יומיים על השיש, ולאחר מכן המשיכו אותו במקרר.

אפשר לקצר את זמני הכבישה אם משתמשים במים חמים

 

 

  • לשלושה מרכיבים בחומרי הגלם כתבתי לצידם – לפי הצורך ובעיקר  הכוונה שזה לפי הטעם. העיקרון אשר מנחה אותי בהכנת מלפפונים כבושים הוא שעל כל 1 כוס נוזלים 1 כפית מלח או חומץ או שילוב בניהם. סגירת הצנצנת וניעור טוב. טועמים את מי הכבישה ומחליטים האם להוסיף עוד מלח או חומץ.
  • אפשר להוסיף פרוסות לימון ליופי וחן ואם אתם אוהבים חמיצות קלה שתיים שלוש כפיות של מיץ לימון יעשו יופי של עבודה.

החומרים לצנצנת גדולה כ-2 ליטר

10 גבעולי שמיר

כ- 30 מלפפונים קטנים

6 שיני שום  קלופים וחצויים

1 פלפל חריף ( לא חובה) חתוכים לפרוסות או לרצועות

מים לפי הצורך

מלח לפי הצורך

חומץ לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את המלפפונים ומנגבים. מעקרים את הצנצנת ( מניחים אותה בסיר עם מים חמים, מביאים לרתיחה במשך כ-7-10 דקות  ברתיחה)

מניחים חצי מכמות גבעולי השמיר בתחתית הצנצנת ומסדרים שכבות של מלפפונים בצנצנת וביניהם שיני שום ופרוסות הפלפל עד שממלאים את הצנצנת היטב.

יוצקים מי ברז לכוס  ויוצקים אל הצנצנת, על כל  כוס נוזלים כפית מלח  מוסיפים חומץ כחצי כוס . סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב פותחים וטועמים את מי הכבישה . אם אתם אוהבים את המלפפונים עם חומץ חזקו את כמות החומץ בנוזל אם אתם אוהבים יותר מלח חזקו יותר במלח. מכסים את המלפפונים ביתר גבעולי השמים סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים. מניחים על השיש יום יומיים ואחר כך להכניס למקרר תוך 5 ימים המלפפונים.

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם מלפפונים כבושים במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. אני יודעת מהרבה מרשמים מתכונים להשתמש רק במים מסוננים ולא מי ברז
    ופה מלפפונים כתוב להוסיף מי ברז
    אז מה נכון ?
    תודה שרה

    • הי שרינה
      אני משתמשת במי ברז והכול בסדר
      אין לי מושג לגבי מתכונים אחרים :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here